Горнооряховски суджук имаха възможността да опитат участниците в пленарната сесия на Комитета на регионите, която се проведе на 22 и 23 март в Брюксел. На заседанието официално бе подписана Декларацията за присъединяването ни към Кохезионния алианс от 11 български кмета сред които и кметът на Община горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

След официалната част, на прием в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, кметовете имаха възможността да представят традиционни български продукти – вина и местни деликатеси.

Кметовете на Пещера и Попово – Николай Зайчев и д-р Людмил Веселинов споделиха с присъстващите уникалните вкусове на българските вина, а инж. Добромир Добрев им даде възможност да опитат традиционния горнооряховски суджук. Месният деликатес се произвежда по запазена стара рецепта само от говеждо месо и естествени подправки.

Горнооряховският суджук е първото българско защитено географско наименование съгласно европейската политика на качество. Продуктът е вписан като защитено географско указание в Европейския регистър на защитените наименования за произход и защитените географски указания.

Гостите на приема имаха на разположение рекламни материали на трите фирми производителки на горнооряховски суджук, за да получат повече и по-изчерпателна информация към местното ни производство. Инж. Добромир Добрев предостави на участниците в срещата и рекламни материали за Община Горна Оряховица. За всеки гост имаше и малък сувенир – розово масло от българската розова долина. Събитието се проведе на фона на видео, представящо природните и културни красоти и традиции на България, съобщават от пресцентъра на Община Горна Оряховица.

5 КОМЕНТАРИ

 1. Като стана дума за суджук та се сетих, абе къде спят от ГЕРБ Ловеч? Вече трети ден никакви новини за г-н депутатина Миховски?! Наспал ли се е, закусил ли е, ходил ли е до тоалетната, както и други висши политически дейности? Тръпнем в очакване.

 2. Кметът на Ловеч неумятен ли е или безхаберен към бизнеса в града?
  Ето това е въпросът, като прочетеш тази статия.
  Или пък просто толкова си може?

  • Кметицата не ходи в Брюксел да промотира, а да дегустира и релаксира бе, човек! Разбраха го и кучетата в Ловеч. Това го може безупречно, защото с годините й е станало навик, а знаем, че той е втора природа. За К. Маринова вероятно е вече зависимост. Фактите, липсата на конкретни ползи за общината и написаното от пресЦецъра са потвърждение, не ли?! 🙂

   • Павлина Гешева, след една година твоята К. Маринова няма да е кмет на Ловеч. Кой тогава ще промотира Ловеч в Брюксел?

 3. Ловеч също е със стари традиции в областта на месо преработването и вино производството. Защо кмета на Ловеч, Госпожата Маринова не е представила производствата на Холдинг „Бони оборот“ и „Винал“? Нима е излишна рекламата на град Ловеч? Но явно,че за кметицата е важно да си получи командировъчните пари, а другото е без значение. С тази статия се получи анти пиар за К.М., можеше да бъде спестена тази информация от Цецо ……………

Comments are closed.