На 31 декември в 23.43 часа в РУ Троян е получен сигнал, че в заведение на ул. «Сеновоза» в града е възникнал скандал и побой между двама мъже, при което единият е нанесъл удар с брадва по главата на другият.

На място е изпратен полицейски екип, който е установил, че сбиването е между двама мъже от Троян на възраст 50 и 63 години.

По-младия участник в сбиването е настанен за лечение в троянската болница, а опонентът му е задържан за срок от 24 часа в РУ Троян.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 29 декември, в хода на полицейска операция, служители на РУ Тетевен са извършили проверка в къща в с.Глогово, обитавана от 54-годишна жена. Открити и иззети са 90 кутии цигари от различни марки, които са без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.

На 31 декември в с.Галата полицаи от РУ Тетевен са извършили проверка на лек автомобил «Сузуки», собственост на 62-годишен мъж от с.Малка Желязна. В багажното отделение на автомобила са намерени общо 156 бр. пиротехнически изделия от категория – 2, 3 и 4 без надлежно разрешение за придобиване и съхранение, като такова се изисква съгласно ЗОБВВПИ и 195 къса цигари без български акцизен бандерол. Образувани са две досъдебни производства.

При следваща проверка на лекотоварен автомобил „Мерцедес“ паркиран на ул.“Христо Ботев“ в с.Глогово, в багажното му отделение полицаите са открили 372 бр. пиротехнически изделия от категория – 2, 3 и 4 без надлежно разрешение за придобиване и съхранение. Автомобилът се ползва от 46-годишен мъж от гр.Троян. В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 01.01.2018год. в РУ Ловеч за срок от 24 часа е задържан 23-годишен мъж от гр.Летница, който в първите часове на новата година е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на метамфетамин, а при извършен му личен обиск от джоб на якето му е иззето пликче с бяло кристалообразно вещество. При извършен полеви тест веществото е реагирало на хероин. По случая в РУ-Ловеч е образувано досъдебно производство.

 

На 29 декември полицаи от РУ Троян са установили и задържали 18-годишен, криминално проявен младеж от гр.Велико Търново, който е заподозрян, че ден по-рано е отнел преносим компютър и сумата от 1200 лв. от рецепция на хотел в гр.Троян. Лаптопът и част от парите са открити и и иззети по съответния ред, а задържаният е направил пълни самопризнания за осъществената от него престъпна дейност пред служебен защитник. По случая е образувано досъдебно производство

Източник: МВР-Ловеч, пресцентър