По повод традиционния празник на народното творчество и занаяти „Цветница 2018“ в Община Ловеч гостува руска делегация от Лотошино, побратимен с Ловеч град.

В състава на делегацията влизат Екатерина Долгасова, кмет на Лотошински муниципален район, Московска област, Арман Крмоян, общински съветник, Олга Лаврунова, директор на  „Лотошинско средно общообразователно училище №1“, Сергей Широков, началник на отдел „Култура, младежки дейности, спорт и туризъм“ в администрацията на Лотошински муниципален район, Ирина Широкова, художествен ръководител  на „Дом на културата“.

По време на своя престой делегацията ще вземе участие в тържествата и събитията в Ловеч. Гостите ще имат и специална шатра на площад „Тодор Кирков“, където ще се предлагат традиционни руския ястия като пелмени и сувенири като матрьошки.

6 КОМЕНТАРИ

 1. Откакто е кмет Корнелия Маринова,независимо за кой празник пристигат гости само от Лотошино? Какво ли ги привлича?

 2. Мале, мале, какви шалчета са намятали – все артистични, мили натури!
  Да се чудиш администратори ли са или от Болшой театър?!
  Още година и половина и ще си останат само с… шалчетата!

  • Европа гони руски дипломати, Ловеч приема руснаци.

   • Демократ,

    Ами питай какво прави при руснаците един зам.-кмет от СДС, когато партия му отстоява антируски позиции!

   • Мужиков, ние европейците отстояваме европейски позиции! Антите, ако знаеш, са племена на североизток от нас, та там се отстояват ,,анти,, позиции – антилитовски, антилатвийски, антиестонски, антиукраински, антибългарски, антиевропейски, антиамерикански, антигрузински, антианглийски…. спирам, щото няма да ми стигне място!

Comments are closed.