Севлиево, 13 септември /Жанет Михова, БТА/
На церемония в общинската администрация кметът на Севлиево Иван Иванов връчи наградите на отличените в националния литературен конкурс на името на поетесата Мара Белчева. Първа награда и сумата от 500 лева е спечелила Валентина Йотова от София. Това съобщиха от общината.
С втора награда и 300 лева е била отличена Лиляна Качова от София, а третата награда и сумата от 200 лева е спечелила Ивелина Димитрова от Провадия. Наградата на бизнессдружението „Севлиево – 21 век“ и 300 лева е спечелила Росица Стефанова от Севлиево, а общинският вестник „Росица“ е отличил младата авторка от Варна Теа Монева. В Севлиево връчиха наградите в литературния конкурс на името на поетесата Мара Белчева
Председател на журито е бил поетът Димитър Васин, а членове са били поетесите Анжела Димчева и Венета Йонкова и журналистката Минка Минчева. В конкурса на името на родената преди 150 години в Севлиево българска поетеса Мара Белчева са участвали повече от 100 жени, авторки на поезия.
Във фоайето на общинската администрация по повод 150-годишнината от рождението на Мара Белчева е подредена изложба за живота и творчеството ? под наслов „Родих се да живея в буриЕ“.