Елена, 17 септември /Марина Петрова, БТА/
В СУ „Иван Момчилов“ в Елена започва ремонт за близо два милиона лева по проект на общината за енергийна ефективност, с финансиране по Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от общинската администрация.
От там уточниха, че ремонт в най-голямото учебно заведение в града не е правен от 50 години. От общината увериха, че ремонтните дейности няма да пречат на учебния процес, а училището е сред първите в страната, където през тази година ще бъде въведен електронен дневник.
За текущи ремонти през ваканцията за петте училища и петте детски градини, от общинския бюджет са заделени над 36 000 лв., а над 10 000 лв. е участието на учебните заведения.В училище "Иван Момчилов" в Елена започва ремонт за близо два милиона лева
За поредна година общината предлага на МОН основните училища в селата Беброво и Константин да бъдат защитени. На сесия на Общинския съвет е било взето решение с допълнителни средства от бюджета да бъде обезпечен учебния процес в 15 маломерни паралелки, от които 8 сляти.
Първокласниците в общината са 57, всички те са получили подарък книжка със специално послание от кмета на общината инж. Дилян Млъзев.