Според  официалния сайт на Общински съвет Ловеч, „в края на сесията на 28 август“ е обявено, че Петдесет и третото заседание на ОбС Ловеч ще е на 25 октомври (четвъртък). Горещата новина е публикувана  28 септември (петък).

Въпросът е: Колко броя „пияни вишни“* трябва да се хапнат, за да се напише такава новина?

 

П.П. Снимката е от 10.20 часа на 29.09.2018

Текст и фото: Данчо Заверджиев,
общински съветник.
Заради активната си гражданска позиция Данчо Заверджиев два пъти (2010 г. и 2013) е отличен с грамота от ПДИ за Международния ден на правото да знам
Б.р.: *“Пияни вишни“.  Най-вероятно авторът намеква за шоколадовите бонбони вид „пияни вишни“, с които вчера на 52-ото заседание на ловешкия парламент неговият колега от НФСБ инж. Иван Иванов почерпи на корем всички присъстващи по повод раждането на първородния си внук Радостин.

5 КОМЕНТАРИ

 1. Павлин Иванов беше ли на почерпката с „пияни вишни“, щото…

 2. Павлин Иванов,
  http://lovechtoday.eu

  Днес, на заседанието на Общински съвет Ловеч беше разгледана точка, по предложение на Данчо Заверджиев и Минчо Казанджиев, както и на техни колеги от БСП. Групичката около бившия кмет иска да бъде спряна обществената поръчка за сметосъбиране, което изтича в края на октомври 2018 г. (след 20 дни) и дейността да бъде дадена „ЕКО“ ЕАД.

  На заседанието НЕ присъства представител на фирмата, нито член на борда на директорите. Становище на Изпълнителния директор, дали може а се справи, дали фирмата може да набави за броени дни близо 1 милион лева за да обезпечи поне малко дейността, не е представено.

  На постоянните комисии, представител на фирмата също не се е появявал и не е ясно каква подготовка имат за тази дейност. Фирмата е отделно юридическо лице, със самостоятелно управление и никой, абсолютно никой, не може да я задължи да прави нещо, което не иска. Но това, одобрилите решението съветници, изобщо не знаят. Както не знаят и какво решават и какви последици ще има от тяхната неграмотност.

  Въпреки липсата на какъвто и да е икономически анализ, липса на информация за ресурсна обезпеченост и поне някакво дори устно съгласие, групичката около Минчо Казанджиев и Данчо Заверджиев, събраха нужните гласове и решиха да се даде сметосъбирането както на града, така и това на селата, на „ЕКО“ ЕАД!

  Тук дори не говорим, че дори и фирмата да извади отнякъде (а няма откъде) необходимото огромно количество пари, самата съгласователна процедура по евентуален договор с Агенцията за обществени поръчки ще отнеме поне месец, след влизането на решението на Общински съвет в сила.

  Да обобщя. Към този момент, не е ясно „ЕКО“:
  •желае ли да изпълнява тази дейност
  •Има ли пари, с които да закупи хиляди съдове за отпадъци
  •Има ли пари, с които да закупи поне 3 специализирани камиона
  •Ще спечели или ще загуби от тази дейност, тъй като Община Ловеч като възложител ще определи цената по договора

  Гласувалите това решение, ако то бъде изпълнено, гарантирано създават криза със сметосъбирането за града. т.е. липсата на такова!

  И ако съветници като Данчо Заверджиев, Соня Караянева, Ангел Заимов им е простено да бъдат неграмотни в икономическата наука, защото са завършили нещо друго (Заверджиев е със средно образование!), икономисти като Минчо Казанджиев и Кирил Гумнеров, ако са в Общински съвет за да работят в полза на града, не би трябвало да могат да вземат толкова глупаво решение, точно в този момент.

  Още повече от гласувалите това решение има поне трима, които са в изддънка:
  1.Съветник, работещ в банка, придърпал парите на „ЕКО“ ЕАД веднага след смяната на борда, гласува за увеличаване на постъпленията, респективно, повече пари ще минават през неговата банка.
  2.Съветник, които не е известно с каква професионална квалификация е, също подкрепя предложението, само месец, след като бащата на този съветник, е назначен в „ЕКО“ ЕАД
  3.Съветник, със средно образование, предлага икономически решения! Още повече, че точно негово протеже, по негово предложение, беше сложено начело на „ЕКО“.

  Третият съветник е само събирателен образ на чудовищната неграмотност и ниска обща култура на множество подвикващи, крякащи и също като него, неразбиращи материята, която гласуват.

  А първите двама, са класически случай на конфликт на интереси!

  Глупостта, егото, човешките комплекси, неграмотността, често водя до грешни решения, в грешно време, за които ще платят и точно онези хора от града, които са гласували за врякащите неграмотници.

  И последно, като идея, Общината да си върне дейностите по сметосъбиране е чудесна. Такова искане предишното ръководство на фирмата беше заявило, но не срещна подкрепа нито от тези, същите съветници, нито от кмета на града. Напротив, бяха направени множество спънки.

  Но начина, липсата на подготовка, крайно закъснялото време за подобен дебат и съответно, взимане на решения, изправят жителите на Ловеч пред доста силно миришещ еко проблем. Скоро

  • Е, как да не се разори „ЕКО“-то, след като уважаемият критик Павлин Иванов, като директор на същото дружество, накупи техника за стотици хиляди лева, които и днес е в невъзможност да бъде използвана!

   • Вече започва четвъртата година на хаос в работата на ЕКО-то, волно или неволно предизвикан в Ловеч при управлението на кметицата от ГЕРБ Корнелия Маринова!

   • А г-н Павлин Иванов би ли могъл да отговори с или поради каква професионална квалификация пое управлението на „ЕКО“ ЕАД Ловеч?

Comments are closed.