По направено искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, Окръжен съд взе мярка за неотклонение „домашен арест„ на водач на лек автомобил, който нарушил правилата за движение и причинил смърт на момиче на пешеходна пътека в гр. Горна Оряховица.

Окръжна прокуратура – Велико Търново, на 07.09.2018 г, е привлякла Д. Х. в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление по чл.343, ал.3, вр.чл.343, ал.1, вр.чл.342, ал.1, пр.3 от НК.

Д. Х. е привлечен за това, че на 04.09.2018 г., около 20,15 часа в гр. Горна Оряховица, по ул. »Свети Княз Борис Първи», срещу №29, като управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка «Опел Астра», собственост на охранителна фирма, нарушил правилата за движение по пътищата – не съобразил скоростта си на движение  с конкретните условия на видимост – нощно време, за да бъде  в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие; не спрял при приближаване към пешеходна пътека, обозначена с пътна маркировка и пътен знак, за да пропусне преминаващите по нея пешеходци,  в резултат на което причинил по непредпазливост смъртта на пешеходка – момиче на 15 години, като деянието е извършено на пешеходна пътека.

Определението на Окръжен съд – Велико Търново подлежи на обжалване или протест.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – В. Търново действията по разследването продължават