Село Дренов, община Ловеч, отбеляза своя празник на 22 септември с богата програма и традиционен курбан. Съвпадението с официалния празник по повод 110-годишнината от обявяването на Независимостта на България събра много жители и гости на площада.
Гост на тържеството бе кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, кметове и кметски наместници от съседни села. Отец Викентий  отслужи празничен водосвет и поръси множеството със светена вода.
В своето поздравително слово кметът Корнелия Маринова припомни значението на обявяването на Независимостта на България през 1908 г. и важната роля на обявения тогава манифест.
Тя връчи поздравителен адрес на Светлана Недялкова, кметски наместник на село Дренов. В него се казва: „Със своето богато минало и силна историческа памет, Вашето селище има своето незаменимо място в нашата община. Работливи земеделци и животновъди има тук, защото природните дадености предразполагат към труд и развитие. Освен това се отличавате с богато развита самодейност, инициативност и горд нрав.“
Програмата откри вокалната група при читалището „Бодър дух“, която е редовен участник в множество прегледи и фестивали. Веднага след това последва изпълнения на гостите от СУ “Св. св. Кирил и Методий” от град Пордим, училище с преподаване на народна музика и хореография. Техните изпълнения бяха посрещнати с възторг и аплодисменти.