Наградата беше връчена в първото издание на конкурса „Младите лидери на Плевен“

27 април 2018 г., Плевен: Д-р Йордан Христов спечели първо място в категорията „Успехи в сферата на медицината“ в конкурса „Младите лидери на Плевен“, който се проведе за първи път под патронажа на общинския съветник Йордан Грижов.

„Искрено благодаря за признанието. За мен е чест да получа награда и да се наредя до хора, които променят бъдещето на Плевен. Конкурсът е прекрасна инициатива, защото в Плевен има личности, чиито успехи трябва да бъдат показвани, за да служат за пример и вдъхновение на следващите поколения“, сподели д-р Йордан Христов.

Номинирани за награди в конкурса бяха 37 мъже и жени на възраст между 16 и 33

Доц. д-р Надежда Хинкова, гинеколог, онколог, награждава д-р Христов в категорията „Успехи в сферата на медицината“

години. Авторитетното жури оцени младите личности в категориите „Бизнес предприемачество“, „Култура и изкуство“, „Успехи в сферата на медицината“, „Доброволчество“, „Наука и технологично развитие“, „Политическо лидерство и Спортни успехи“. „Младите лидери на Плевен“ е проект, който цели да обърне внимание и признае усилията, успехите и постиженията на младите хора от Плевен. Това са хората, които са постигнали високи успехи в областта си на развитие и са пример за вдъхновение на жителите на Плевен.

За Д-р Йордан Христов наградата за „Успехи в сферата на медицината“ е втора за настоящата година. В края на февруари той спечели трето място в 9-тото издание на конкурса „Young and Energetic Scientists“, организиран от Клуб Млади Таланти, с проекта „Роля на компютърната навигация в мекотъканния баланс при колянно ендопротезиране“.

Д-р Йордан Христов е лекар-специализант към Клиниката по ортопедия и травматология на МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“ с ръководители доц. д-р Венци Росманов и д-р Пламен Ненов. Той завършва Медицинския университет в гр. Плевен през 2016 г. с пълно отличие и е удостоен с приза „Златен Хипократ“. Участвал е като лектор в три международни студентски конференции и XI Конференция на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология.

 

Повече информация:

МБАЛ и ДКЦ „Св. Панталеймон – Плевен“ са водещи за централна и северна България лечебни заведения. Те налага нов модел на качествено медицинско обслужване, комбиниращ три комплексни фактора – водещи в областта си медици, високотехнологична апаратура и лично отношение към пациента. Многопрофилната болница разполага с три корпуса и 12 клиники и отделения. ДКЦ „Св. Панталеймон – Плевен“ предоставя възможност за първични и консултативни прегледи по всички медицински специалности