Различен, извънземен и земен. Изключително красиво, смешно и тъжно представление. Щастливи сме, че имахме честа да го гледаме. Благодарим, Герасим Дишлиев. Уникален, световен и забележителен. Който пропусна, ще съжалява.
Това са част от отзивите за авторския спектакъл „Не на мястото си“, представен от световно известния мим Герасим Дишлиев-Геро на еленска сцена. Среща с подобен талант се случва на сто години веднъж и представлението си заслужаваше да се види от повече хора. Но пък каква публика се събра! Сред зрителите имаше руснаци, французи, англичани, дори кубинец. Децата изпаднаха във възторг, възрастните – в захлас. Изкуството на Дишлиев няма нужда от преводач, то е без граници и бариери. Всеки го преживява с душата и сърцето си.
„С голяма благодарност на целия екип на читалище  „Напредък“ – за приема, за човечността, за професионализма… А отделно ми беше истински кеф и удоволствие, защото вие сте тези, които формирате публиката на бъдещето“. Това пък написа Герасим Дишлиев, ученик на великия мим Марсел Марсо, в „звездната“ тетрадка на еленското читалище, което той избра за първото да представи своя спектакъл. Неговата идея е да обиколи всички читалища в страната и да срещне българската публика с изкуството на мимите.