Сериозно пролетно измиване на централните пътни артерии в Ловеч се извършва през тези дни. Първата за годината „водна баня“ на центъра идва след стопяването на последния сняг и броени дни преди пролетните празници Лазаровден и Цветница, които са в края на седмицата.

Целта е да се елиминират остатъците от инертните материали, разпръснати по улиците при снегопочистването, както и да се подготви града за предстоящите празници. Акцията се провежда на три етапа и обхваща  приблизително 30 км пътна мрежа и 5 дка площадна площ.

Измиването започна на 27 март и продължава до 17 април. На 28 март беше измита частта от началото на алея „Баш бунар“ по ул. Търговска“ в продължение по бул. „България“ до входа на Бившата казарма. На 29 март акцията ще продължи към Кръговото кръстовище.

Измиването се извършва от екипи на общинската фирма „ЕКО“ ЕАД според възлагателно писмо на кмета на Община Ловеч.

 

Община Ловеч, пресцентър

4 КОМЕНТАРИ

  1. За две години кметицата изми половин улица!
    БРАВО!!!!!

  2. А някога,в едно минало време улиците се миеха всеки ден.Даже се прекаляваше с тази дейност.
    Сега обаче,това е световна новина!

  3. По твърдение на очевидец измиването е започнало само на бул. „България“ от пресечката с ул.“Стамболийски“ и скоропостижно е приключило до входа на казармата, има-няма 50-на метра. Толкоз!! След Цветница може да се случи и на други места по заповед на щуката и ако има вода, мерак и сили 😀

  4. Какво измиване, какви 5 лева? До вчера валя сняг и дъжд, днес започнали да мият? Крадат общински пари, това правят с това „измиване“

Comments are closed.