По вече утвърдена традиция в първия учебен ден на 17 септември във всички 16 учебни заведения на Община Ловеч имаше представители на общинската администрация. Сред първите посетени от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова беше тържеството на Профилираната природо-математическа гимназия.

В своето приветствие към учениците от 5 до 12 клас кметът Корнелия Маринова подчерта: „Като община ние сме длъжни да предложим приятни и модерни условия за Вас. Но вътрешното „обзавеждане“ на вашите мозъци е работа, за която се грижат вашите учители, родители и лично вие. Това е първостепенна задача. Затова историкът Плутарх казва, че  „Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален.“ И затова „запалване“ разчитаме изключително много на Вашите учители и възпитатели. Радостни сме, когато в техните редици влизат повече млади педагози.“

После поздравителното си слово кметът на Ловеч подари три новоизлезли книги от ловешки автори, свързани с историята на града, дал на България ред академици и професори, основоположници на научни дисциплини.

Пред строените ученици беше представено новото младо попълнение в учителския състав. Това са Вяра Минова – БЕЛ, Даниела Симеонова – физика, Ивона Дочева – история – възпитаник на ПМГ, Йоана Джахова – БЕЛ, възпитаник на ПМГ, Мира Кунева – английски език, Нели Томева – немски език, и Цветомира Тодорова – география.

В своето поздравление директорът на ППМГ Димитър Петков благодари на общината за положените усилия гимназията да има напълно обновен училищен двор с множество спортни площадки. Ще работим с отговорност, удоволствие и ще постигнем нови успехи, каза Димитър Петков.

За тържеството тук дойдоха Румен Бахов, експерт от РУО в Ловеч, председателят на училищното настоятелство Николай Николов и други членове на настоятелството, бивши учители и възпитаници, много родители. Първи  към класните стаи тръгнаха петокласниците, поведени от кмета и директора на училището.

В художествената програма участваха триото Ювения, Тоня и Христина. Те изпяха и песента „Заедно“ в подкрепа на благотворителната кампания „Да помогнем на Ники“

В първия учебен ден председателят на Общинския съвет Петър Цолов беше последователно ОУ „Христо Никифоров“ и в Техническия колеж.  Зам. -кметът Венцислав Христов посети четири  училища  – ОУ „Васил Левски“ в Ловеч, Помощното училище „Васил Левски“ , СУ „Св. Климент Охридски“ в Ловеч и Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“ – Ловеч. Другият зам.-кмет Даниел Колев беше в   ПГМЕТ. Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова след ППМГ се включи и в празника на ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“. В училищните празненства участваха още д-р Димитър Димитров, инж. Николай Стоянов, Найден Вълчев, Димитринка Дренска, инж. Тони Паричев и Мариета Бахова.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Кметицата е започнала да прави вътрешното „обзавеждане“ на мозъците на нашите деца. Все едно четем статия във в-к „Работническо дело“ и живеем при Тодор Живков – с назначен вожд , назначени „умни“ началници, „вежливи“ служители и услужливи медии. Да живее ГЕРБ, новият строител на социализма!

  2. Починът с книгите е добър, но твърде… пестелив и сиромашки!
    Подобни книги трябва да се даряват на всеки един седмокласник или 12-окласник в Ловеч на 15 септември всяка година!

    Ползата от подобен акт е образователна, патриотична и отечествено полезна! И добър… предизборен ход, особено ако това стане догодина, преди Местните избори! Чрез тези книги един кандидат-кмет влиза направо в домовете и в сърцата на родителите/гласоподаватели на децата!
    Трябва да се прецени просто в седми или в дванадесети клас трябва да се прави този подарък, а това е работа на учителите, а и на зам.-кмета Христов!

Comments are closed.