Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се срещна на 19 септември с две от гостуващите три чуждестранни делегация в Ловеч. Първата среща бе с делегацията от Полша, а втората с гостите от Германия.

В срещите взеха участие също и председателят на ОбС в Ловеч Петър Цолов, заместник- кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев и секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова.

В делегацията от Ерфурт, Германия, влизат д-р Саша Дьол, ръководител на градската градина в Ерфурт, специалист по „Ландшафтна архитектура“, както и Симоне Крафт, експерт по протокол и международни отношения в администрацията на Ерфурт.

В разговорите бяха обсъдени перспективите за обмен и сътрудничество между градовете, бяха разменени и протоколни подаръци.

Гостите от Ерфурт имаха отделна среща със заместник-кмета Даниел Колев и арх. Даниела Златанова , директор на Дирекция „Устройство на територията“. Групата имаше възможност да разгледа парка „Стратеш“ и Бившата казарма, която също ще бъде парк. Договорено бе две експертни групи в съответните два града да работят по проектни предложения за благоустройството на парковите пространства.

Делегацията от Калиш, Полша, е в състав Малгожата Зажицка , член на градския съвет, Анна Наревска, директор на гимназията „Николай Коперник, и Павел Ушниевски – заместник-директор на гимназия „Тадеуш-Кошица“. Полските гости посетиха ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ и ППМГ – Ловеч.

По-късно пристигнаха и гостите от Сиктивкар, Република Коми, Руска федерация. В състава на делегацията са Анна Дю, председател на Общинския съвет на градски окръг Сиктивкар, и Елена Семейкина, заместник-ръководител на общинската администрация на градски окръг Сиктивкар.

Предвидено е гостите да посетят изложбата от творби на старите майстори от фонда на Художествена галерия – Ловеч.

На 20 септември делегациите ще изгледат концерт с участието на „Симфониета“ от Видин и танцьорите от Фолклорна формация „Елит“ при НЧ „Зорница 2010 – Нено Щрегарски“ на площад „Тодор Кирков“.

Официалната среща на руската делегация с кмета Корнелия Маринова ще стане на 21 септември, петък. Както съобщихме, делегациите от побратимените градове са в Ловеч по повод провеждането на „Варошлийските вечери“ (19 – 20 септември).

Община Ловеч, пресцентър

19.09.2018 г.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Когато искам от Общината да ремонтира тротоара пред къщата ни,отговора на Госпожата е,че няма средства,защото нямало събираемост на данъците.А как за посрещане на делегации и други излишни неща винаги се намират пари…????

  2. Господа управници на Ловеч, отворете готовия проект“Стратеш-Зоопарк“ и обсъдете с какво могат да Ви помогнат представителите от Ерфурт!Не забравяйте,че за този проект ще имате наложена санкция и кой ще е отговорен? Иначе казано,харчите напразно пари с тези делегации….

    • Две делегации в Ловеч! И се очаква – трета! Е, и?
      Каква е ползата на ловешките данъкоплатци от тези визити?
      Освен че им се харчат бадева парите…

Comments are closed.