Наркотични вещества иззеха служители на РУ – В. Търново при проверка на 18-годишен младеж. Вчера сутринта при проверка на А. П. от гр. Елена е намерено и иззето найлоново пликче, съдържащо зелена листна маса, като при полеви наркотесте е реагирала на канабис. Наркотичното вещество е с тегло около 1 г. А. П. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано бързо производство.

През денонощието е осъществена охраната на две масови мероприятия – в Свищов се проведе футболна среща, в Павликени дамско рали. Пред, по време и след приключването им нарушения и инциденти не са допуснати.

9 автомобила и 14 граждани са проверени при специализирана полицейска операция, проведена на територията на РУ – Елена. Съставен е един акт.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 267 граждани, от които 91 за употреба на алкохол и 176 автомобила, от тях 23 товарни. Заснети са 49 видеоклипове за скорост. Съставени са 29 акта и са наложени 79 глоби с фиш.

Кражба на две акумулаторни батерии от товарен автомобил, паркиран в частен двор в с. Вардим, разследват служители на РУ – Свищов. Деянието е извършено в периода 3-10 март, чрез демонтиране. По случая е започнато досъдебно производство.

 12 март 2018 | 10:27
Източник: МВР-Велико Търново, пресцентър