Гост на Клуба на дейците на културата /КДК/ в Ловеч беше журналистката Нора Стоичкова.
Политическата система в България, икономическите процеси, вътрешната и външната политика на страната се очертаха като водещи теми на срещата. Сред слушателите й бяха сенсей Петър Магеранов и лидерът на монархическия съюз „Симеон Велики“ Кирил Льосков.

Нора Стоичкова е магистър по Международни икономически отношения на Университета за национално и световно стопанство в София. Журналист, общественик.

Кариерата й започва още през 1986 г., когато започва работа във в.” Полет”на тогавашната българска авиокомпания – БГА „Балкан”. После работи в ”Антени”,” Поглед”, „София прес”.

След 1989 г. Стоичкова започва работа във в. „Демокрация”, а после постъпва на работа във в. „24 часа”. Била е началник отдел „Бизнес” във вестника, когато отива на специализация в Ройтерс, Лондон.Снимка на Клуб на дейците на културата -град Ловеч.
Пред 1997 -1998 г. тя е вече началник отдел „Анализи” на в. „Стандарт”.
Дългогодишен автор на в. „Уикенд”и радиоводещ в радио „К 2”
Нора Стоичкова започва телевизионната си кариера във ТВ 7 с рубриката „Защо”. След разбиването на КТБ и ТВ 7, тя започва да води „Студио Икономика” по ТВ Алфа. Напоследък води комeнтарна рубрика в Евроком.

Друга част от кариерата на Нора Стоичкова е свързана с Националната полиция. В началото на хилядолетието тя е говорител и ръководител „Международно сътрудничество” в Дирекция на националната полиция в София.

След това – говорител на Агенцията за приватизация, на Глобул. В 2004 г. става административен и пиар директор на Комисията за защита на конкуренцията.
Но където и да работи, журналистиката остава основната й страст. От нейният активен профил във Фейсбук се възползват редица сайтове като „Афера”, „Епицентър” и други, които препечатват коментарите й.

Нора Стоичкова често е канена в различни телевизии за коментари по горещите теми от деня. Известна е със своите непримирими позиции по отношение на властта, на всяка власт.Снимка на Клуб на дейците на културата -град Ловеч.
В едно от интервютата й пред Съюза на българските журналисти, тя е представена така:
„Тя обича „да разлайва кучетата”. Тя обича да казва право в очите какво мисли. Чувства се свободна навсякъде, макар че често влиза в конфликт с шефовете. Не винаги другите са съгласни с нея, но не може да бъде подмината.”
Нора Стоичкова е родом от Ловеч. Родът по майчина линия е пуснал корен навсякъде по оста Ловеч – Троян. Лятната къща на Стоичкова е в Лешница, родната къща на майка й – леля Дора.
Стоичкова има един син, Венцислав, който е в 4 клас