На 28 март около 17.00 часа на ул.“Александър Кусов“ в гр.Ловеч, служители от сектор «Охранителна полиция» при РУ Ловеч са спрели за проверка л.а. «Опел», управляван от 46-годишен жител на плевенското село Бъркач.

Полицаите са установили, че в автомобила липсва  светлоотразителен триъгълник, като в момента, в който са започнали съставянето на фиш за констатираното нарушение водачът им е предложил подкуп – банкнота с  номинална стойност от 10 лева.

Мъжът е задържан незабавно за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство, съобщи днес пресцентърът на Областната полицейска дирекция в Ловеч

В същото време служители на РУ Ловеч са установили жена на 64-години и 16-годишен младеж и двамата от с.Горан, които в съучастие с 27-годишна жителка на гр.Ловеч са заподозрени в кражба на различни по вид и предназначение метални предмети от частен дом в с.Горан. Кражбата е извършена в нощта на 27 срещу 28 март, а групата се е придвижвала с конска каруца към пункт за изкупуване на вторични суровини когато е спряна от полицейските служители.

Превозваните метални вещи са предадени с протокол за доброволно предаване, а в последствие са разпознати като идентични с липсващите вещи от имота в с. Горан. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.