Ловеч стана по-зелен с над 1200 нови насаждения след проведената на 14 април акция по залесяване. Мероприятието бе организирано от Община Ловеч и е във връзка със Седмицата на гората.
На четири обекта работиха много доброволци, служители и граждани. В залесяването се включиха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, заместник-кметовете Цветан Георгиев и Даниел Колев, секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова, общински съветници.
В акцията, проведена в Зоопарка, участваха доброволци от Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“, БЧК, Сдружение „Екомисия 21 век“ и ученици от ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ и ППМГ- Ловеч.
В кв. „Гозница“ работиха възпитаниците на ПГМЕТ- Ловеч, заедно с директора си инж. Ирина Стоенчева, както и тези от ПГИТУ с директора Пенка Драганска.
В района на стария път за София се трудиха ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ и НПГВМ „Проф. д-р Димитър Димов“. По-рано през седмицата в инициативата се включиха и останалите училища в Ловеч.
Днес се грижим градът ни да става по-зелен и с по-чист въздух, сподели с участниците кметът Корнелия Маринова. Тя даде старт на залесяването в Зоопарка, като зася първата липова фиданка. Осигурени бяха безвъзмездно нови корени иглолистни и храстовидни декоративни растения. Целта е зоните край града да станат по-цветни и зелени.
Залесителните мероприятия започнаха с едноминутно мълчание в памет на загиналите на АМ „Тракия“ и по повод обявения ден на траур.

2 КОМЕНТАРИ

  1. С КМЕТКАЛИЦА ПАК-
    готови! Щрак!
    Е, няма как… 😀

  2. Доктор Станков, личи си че с опит,готов да окажеш помощ на любимата ни кмитица. Смешница-дошла да залесява с обувки… Ха..хаааааа. И колко дръвчета залеси душичката-кметица? Почерпи ли в края на трудовия ден, както правеше кмета Казанджиев?…? Да ама не…

Comments are closed.