СУ „Св. Климент Охридски“ вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Милчо Милчев от VII клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 28.02.2018 в СУ „Св. Климент Охридски“. Втори се класира Станислав Тутеков от V клас. И двамата ученици имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе на 24 март 2018 г. в гр. Ловеч.

Националният кръг на състезанието ще се проведе на 28 април 2018 в София. Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 311 училища в страната от 24 февруари до 2 март 2018 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е Любомир Янев от ЧОУ „Меридиан 22“, гр. София. Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие- КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

В СУ „Свети Климент Охридски“ отбелязаха Баба Марта. Учениците изработиха Пижо и Пенда, с които украсиха всяка врата. Ученици от занималните на втори и шести клас изработиха табла с легенда и символи на мартеници. Ученици от VI а клас представиха пиеса за пролетта с ръководител г-жа Петрова.