Граждански протест се очаква да затвори главен път София-Варна днес в района на с. Абланица. Инициативата е мирен бунт срещу проточилата се вече с години агония на МБАЛ „Проф. Параскев Стоянов“ – Ловеч

В нея се очаква да се включат както част от персонала на ловешката болница, така и граждани от всякакъв пол, възраст и професия. Сборен пункт за протестърите е здравното заведение, 16 часа! От МБАЛ до с. Абланица те ще бъдат превозени организирано.

В същото време стана ясно, че миналия петък Министерството на здравеопазването е осигурило средства за изплащане на януарските заплати на работещите в болницата. От ръководството на болницата обаче признаха, че сметките на лечебното заведение все още са запорирани, по тази причина не достигат парите за изплащане на заплатите.

кмет

Пак днес кметът на Ловеч Корнелия Маринова пък извести във Фейсбук, че Община Ловеч е дала разрешение за провеждане на протест, но само пред сградата на МБАЛ:

Уважаеми съграждани,
Във връзка с продължаващите днес протести, свързано с МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов, ви информирам за следното :
Предвид закона за пътищата и предвид днешният предполагаем натоварен трафик, Община Ловеч е дала разрешение за провеждане на протест пред сградата на лечебното заведение.

Като Кмет и гражданин на Община Ловеч, съм на мнение, че трябва да бъдат взети мерки за спасяване на болничното заведение в града и вярвам, че държавата ще изпълни своя ангажимент за постигане на финансова стабилност на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов.

С уважение,
Корнелия Маринова
Кмет на Община Ловеч

1 КОМЕНТАР

  1. Както често постъпва политическата ни класа, и този протест на редовия българин ще бъде подминат от нея.
    Но, пък ако протестът успее, гледайте как куцо и сакато от нея, ще си припише заслуги и действия, които преди това дори не е и посмяло да си помисли!
    Подобни протестни действия разкриват доколко т.нар. политически елит, каквото и да означа това, е съпричастен с народните борби, доведени днес пак до битка за едното оцеляване на българина!

Comments are closed.