Снимка: инж. Иван Иванов

Камара с чували с боклуци отлежава вече трети ден на ул. „Тодор Каблешков“ №28 в Ловеч. Тя била натрупана в хода на акцията „Да изчистим България заедно“ на 15 септември т.г., извести общинският съветник и областен лидер на НФСБ-Ловеч инж. Иванов.

„Известих за проблема ресорния зам.-кмет в Общината, резултат – никакъв! Което ме кара да мисля, че някои хора в кметството възприемат „Да изчистим България заедно“, като вид пиар-операция на кмета Корнелия Маринова, която наскоро заяви публично чрез пресцентъра си: „Част от хората явно предпочитат да снимат счупени плочки или локви, вместо да се включат в „Да изчистим България заедно”…Сравнително малко граждани се включиха в акцията, повечето в индивидуален план почистваха пред домовете си. Община Ловеч беше осигурила за всички доброволци чували и ръкавици. Събраните чували с отпадъци бяха складирани до обществените съдове за смет в града, след което бяха извозени по график до Регионално депо Ловеч.“

инж. Иван Иванов

72 часа по-късно съм принуден да заявя, че кметът лъже!!! Нямам друг коментар, наблюдавайки как трети ден купчината чували пред гюмовете на ул. „Тодор Каблешков” № 28 чернее неприбрана. За това хората не почистват, защото отпадъците отново ще заемат предишното си място. И започвам да мисля, че ловчанлии, които „предпочитат да снимат счупени плочки или локви, вместо да се включат в „Да изчистим България заедно” , са прави, а поведението им – логично!“, заключи патриот №1 на региона.

В същото време във връзка с кампанията „Да изчистим България заедно“ Сдружение „Екомисия 21 век“ и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните / МКБППМН/  в Община Ловеч инициираха пак на 15.09.2018 г. почистване на Зоопарк – Ловеч, съобщи днес пресцентърът на ловешкото кметство.

В акцията се включиха доброволци на сдружението, възпитаниците на Центроветете за настаняване от семеен тип и за деца с увреждания, живущите в защитените жилища, възпитатели и членове на местната комисия.

Участниците се разделиха на екипи и въоръжени с чували и ръкавици почистиха територията на зоопарка. След ползотворната работа, след която остана купчина пълни чували, децата имаха възможност да се порадват и на обитателите на градината и да се подкрепят с малка почерпка.

Днес, 18 септември, пък дървени трупи и боклуци, останали в реката под Покрития мост в Ловеч след проливните дъждове, бяха почистени от служители на Бюджетна дейност „Комунални дейности“ към Община Ловеч. Екипът на Иван Тихов иизползва сезонното спадане на нивото на Осъм и се справи самостоятелно с огромните дървета, които препречваха водата и загрозяваха т.нар. „водни огледала“ в центъра на Ловеч. Големите стволове бяха нарязани през един метър и така беше освободена водата.

Наносите са в резултат от продължителните летни дъждове и придошлата след тях висока вода. Досега беше невъзможно да се влезе в реката, чиято дълбочина е над метър и половина. Работата по почистването на коритото ще продължи до пълното освобождаване на шлюзите и водните пространства.

6 КОМЕНТАРИ

 1. Тъп ли е инж. Иван Иванов или някой трябва да му го напише, че ловешкото депо има дневен капацитет на прием на отпадъци и не е възможно всички събрани отпадъци от събота да отидат в депото за 72 часа.

  • Чак сега си обяснявам защо Ловеч е потънал в мръсотия… вината била у… депото!
   Може и да си Възмутена, но си и Глупотевина!

 2. Патриот №1 каза: „кметът лъже!!!“
  Хората вече говорят: Оставка за лъжливата кметица!

 3. всеки един от участниците в акцията по почистването да вземе по един чувал и да го хвърли пред входа на Общината в Ловеч.
  Това е единствено възможният протест, от който ще има полза!!!!

 4. Ще ми е любопитно поведението на един Кирил Гумнеров, който е сред тези общински съветници, застанали зад този проект на колегата му Данчо Заверджиев. Любопитното тук е само едно – дали, как и доколко майсторът на политическия гамбит Гумнеров ще успее да извлече лична полза.

 5. Ловеч е на път да навлезе в криза със събирането на боклуците.
  И тя е провокирана от група общински съветници, които в Постоянна комисия са гласували събирането на отпадъците да бъде прехвърлено от частна фирма на общинското дружество „ЕКО“ ЕАД-Ловеч. По непотвърдена информация, идеята е била предложена от независим общински съветник и носител на две награди на Програма Достъп до Информация.
  Дали предложението е опит да се нагнети предизборно напрежението около кмета Корнелия Маринова, саботирайки сметосъбирането в града, или пък е за добро на общинската хазна, ще стане ясно още на следващото заседание на Общински съвет Ловеч другата седмица!

Comments are closed.