В официален документ на Община-Ловеч по случай Трети март, изпратен до директорите на училищата и Техническия колеж, името на отечеството ни България е написано с малка буква – „българия“.

Документът е подписан от Венцислав Христов, зам.-кмет по образование, култура, туризъм, здравеопазване и социални дейности, подпечатан с печата на кмета на общината по случай 3-ти март. 

Какво ни остава, освен пак да повторим: ОСТАВКА!

Автор: Данчо Заверджиев,
общински съветник

5 КОМЕНТАРИ

 1. Днес Иво Райнов пусна поредните си дълбокомислия, относно злополучното ловешко влакче. И ето ти изведнъж Данчо се активизира с фотоапарата и с поредните си умопомрачителни разкрития. Това разбира се едва ли е случайно. Единия се опитва да провокира обществен интерес към спорната си личност, възползвайки се от темата за злоупотреби с европейски средства. Другият, явно изпълняващ поръчка, с поредица от публикации отклонява общественото внимание в темата за нетърпимостта към единт заместник кмет. Какво ни остава освен да си зададем въпроса – какви са ползите от техните усилия? Лично аз не намирам такива. Единствено ми става ясно, че в Ловеч работят само жалки чиновници, некадърни лекари, прости учители и неграмотни инженери. А бе изобщо жалък град и жалка държава. Това ни се внушава ежедневно. Единствените „стойностни“ са те, богоизбраните псевдополитици. Не ги слушайте. Опитват се да ни изгонят от тук. Чудно, кой ще ги избира тогава?

  • За Райнов не си прав!Човека има претенция, че е обикновен ГРАЖДАНИН, а за останалите – да, богоизбрани гъзолизци са!

 2. Най отдолу на документа както се вижда има ДД/ДД/ИМ.. Това са хората съгласували документа.. Единия е Димитрина Дренска. Нека някой каже кои са другите.. Тези всичките са на нивото на зам. кмета… Подписват без да четат..

  • А началният учител Венцислав Христов и подопечните му служители знаят ли, че при сегашната уредба на правописните правила: пише се Вие, Ви, Вас, Ваш, Ваша, Ваше, Ваши (с главна буква), когато използваме учтивата форма!
   Или пък са решили да използват неучтивата форма…

   • Май лицето зам.-кмет на ловешкото образование и култура и компания не знаят и че

    „След съкратени названия на мерки от международната метрична система не се пише точка, независимо дали са изписани на кирилица, или на латиница:

    кг (= килограм), г (= грам), мг (= милиграм), м (= метър), см (= сантиметър) км (= километър), ч (= час), мин (= минута), сек (= секунда), км/ч, м/сек

    m, kg, km/h, l, min, s, V, W“

Comments are closed.