Персоналът на МБАЛ „Проф. Параскев Стоянов“ – Ловеч е отново пред ефективен стачен протест. Причината – поредното отлагане на изплащането на заплатите на местните здравни труженици. Очаква се днес, 5 февруари, трудовите възнаграждения да бъдат издължени, научи наш екип.
Напрежението в МБАЛ-Ловеч рязко се покачило още миналия четвъртък, когато чувството, че и изплащането на заплатите за септември и доплащането за август ще бъдат проточени във времето. Лекарствата и консумативите също били на привършване.

В петък персоналът част от персоналът въстанал, имало дори нагласата медиците да подадат колективно оставка, но в преговорите с прокуриста на лечебното заведение д-р Ченко Чалъков им било обяснено,  че трудовите възнаграждения ще бъдат изплатени в понеделник /5 февруари/, а забавянето се дължи на необходимостта от технологично време парите от здравната каса да постъпят по сметките на болницата.

В хода на дебатите станало ясно и че МБАЛ-Ловеч ще бъде осигурена с медикаменти и консумативи за 20-дневен период, а забавянето е заради запор, наложен от един от кредиторите на болницата – ЧБАЛ „Кардиолайф“ – Ловеч, която се договорила с Министерството на здравеопазването да вдигне блокадата буквално в последните часове.