Наркотични вещества иззеха служители на полицейските управления във В. Търново и Г. Оряховица. Вчера в 01,50 ч. в района на кооперативен пазар в областния град служители на РУ – В. Търново са извършили проверка на 26-годишния Я. С. от гр. Търговище. В него са намерени и иззети листна маса, с тегло около 11 г., която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Я. С. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Същата нощ в железничарския град е извършена проверка на лек автомобил „Опел Вектра“, управляван от 25-годишния Н. Н. от гр. Севлиево. В хода на проверката в един от пътниците – 23-годишния Р. К., също от Севлиево е намерено и иззето топче, съдържащо около 1 г. листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Р. К. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис, амфетамин, метаамфетамин и кокаин. Н. Н. е отказал кръвна проба. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Срещу тримата са образувани бързи производства.

Водач, употребил алкохол е самокатастрофирал в Г. Оряховица. Пострадали няма. Вчера в 05,10 ч. в управлението е получен сигнал за самокатастрофирал лек автомобил на кръстовище в града. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил лек автомобил „Порше“, управляван от 33-годишния Н. С. от същия град.  В хода на проверката е установено, че водачът е седнал зад волана в нетрезво състояние. При проверка с техническо средство, апаратът е отчел 1,84 промила. Н. С. е отказал кръвна проба. По случая е започнато бързо производство.

Бързо производство за нарушаване на съдебна заповед за защита от домашно насилие е започнато в полицейското управление в Свищов. Вчера в 18,15 ч. в управлението съдействие е потърсила 52-годишна жена от с. Ореш. Тя обяснила, че спрямо дъщеря й е нарушена съдебна заповед за защита от домашно насилие. На адреса незабавно е изпратен полицейски екип, който на входната врата на жилището е установил 29-годишния И. Н. от същото село, с което е нарушил съдебна заповед.  Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа.  По случая е започнато бързо производство.

Тютюн без акцизен бандерол иззеха служители на полицейското управление в Свищов. При провеждане на специализирана полицейска операция вчера служители на полицейското управление в крайдунавския град са извършили проверки в две жилища в града, обитавани от двама мъже на 58 и 62години. В жилищата са намерени и иззети общо 300 г. насипен тютюн, без акцизен бандерол. По случая са образувани преписки, които са подготвени за налагане на административни наказания.

35-годишен мъж от Г. Оряховица е нарязал трите гуми на лек автомобил „Ситроен“, паркиран пред жилище в железничарския град, установиха местни криминалисти. Деянието е извършено на 22 април. От проведените действия по разследването е установен, че извършител е И. Б., неизвестен до момента на полицията. По случая е започнато досъдебно производство.

През денонощието е осъществена охраната на две масови мероприятия – в Г. Оряховица и с. Царевец се проведоха футболни срещи. Преди, по време и след приключването им нарушения и инциденти не са допуснати.

17 автомобила, 25 граждани и 3 адреса са проверени при специализирани полицейски операции, проведени на територията на РУ – Свищов и Елена. Съставени са 2 акта по Закона за движение по пътищата, образувани са и две преписки за държане на акцизни стоки без бандерол.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 260 граждани, от които 64 за употреба на алкохол и 169 автомобила, от тях 14 товарни и 3 мотоциклета. Репатрирани са 14 автомобила. Съставени са 26 акта и са наложени 51 глоби с фиш. Заснети са 167 видеоклипове за скорост. Издадени са 4 заповеди за налагане на принудителни административни мерки.

 23 април 2018 | 10:46