Служители на РУ Г.Оряховица установиха водач, управлявал след употреба на наркотични вещества – Проверката е извършена на 14 септември през нощта, като 30 годишния Ж.В. от гр. София, известен на органите на МВР, е управлявал лек автомобил Мерцедес под въздействието на амфетамин и метаамфетамин. Последваща проверка е установила, че държи в себе си канабис, амфетамин и метамфетамин. Ж.В. е задържан за срок до 24 часа и настанен в помещенията за задържане. В РУ Г.Оряховица е образувано бързо производство за извършени престъпление по чл. 354а, ал.3 и 343б ал.3 от НК.

Служители на РУ Павликени установиха 8 кубични метра дърва без контролна горска марка – Проверката е извършена в хода на специализирана полицейска операция. В двор на къща в с. Батак е установено, че 59 годишния държи 8 кубични метра дърва за огрев без контролна горска марка и разрешително за превоз. В РУ Павликени е образувано бързо производство по чл. 235, ал.2 от НК.

Служители на РУ Стражица установиха неправоспособен водач – Проверката е извършена на 13 септември сутринта, като лекият автомобил Опел Астра е управляван от неправоспособния М.Г. на 22 години, известен на МВР, на който е наложено административно наказание за едногодишен срок. В РУ Г.Оряховица е образувано бързо производство по чл. 343в, ал.3 от НК.

Служители на Участък Килифарево установиха мотопед без регистрационни табели, управляван от неправоспособен водач – Проверката е извършена на 13 септември следобяд в гр. Дебелец, като неправоспособния И.Д. на 18 години, е управлявал мотопед без регистрационни табели. В РУ В.Търново е образувано бързо производство по чл. 345, ал.2 от НК.

Служители на РУ Стражица установиха лек автомобил с чужди регистрационни табели – Проверката е извършена на 13 септември следобяд в гр. Стражица, като лекият автомобил Форд Фиеста е управляван от 43 годишния Р.А. от с. Асеново. Установено е, че лекият автомобил е бил с регистрационни табели, издадени за друго МПС. В РУ Стражица е образувано бързо производство по чл. 345, ал. 1 от НК.

Служители на Участък Килифарево установиха цигари без акцизен бандерол – Проверката е извършена вчера сутринта в гр. Килифарево в дома на 58 годишната С.К., известна на органите на МВР. Установено е, че държи 180 къса цигари без акцизен бандерол от марката Capital. В РУ В.Търново е заведена преписка, материалите са докладвани в Териториално митническо управление Свищов.

За времето от 06:00 ч.на 13.09.2018 г. до 12:00 ч. на 13.09.2018 г. на територията на РУ Павликени, с. Батак  се проведе специализирана полицейска операция по линия противодействие на битовата престъпност и предотвратяване, пресичане и разкриване на незаконен добив, транспортиране и съхранение на дървесина, съвместно със служители на ОДМВР В. Търново, Регионална Дирекция по горите В.Търново и Териториално поделение Държавно горско стопанство „Болярка“ – В. Търново. В хода на операцията бяха проверени 36 адреса в с. Батак, съставени 9 акта по Закона за горите, 1 акт по ЗДвП, 2 фиша по ЗДвП, иззети са 17 пространствени кубични метра незаконно придобити дърва за огрев.

На 14.09.2018г. при работа на нарядите  на ОДМВР В.Търново  са проверени 368 лица, от които 89 за употреба на алкохол, 169 МПС, проверени са 20  товарни автомобили и автобуси, 2 мотоциклета,  14  репатрирани автомобила, съставени 54 акта и 101  глоби с фиш.

 14 септември 2018 | 09:24