Нерегистрирани автомобили установиха служители на полицейските управления в Павликени и П. Тръмбеш. Вчера в гр. Сухиндол е извършена проверка на лек автомобил «ВАЗ», управляван от 30-годишен мъж от същия град. В хода на проверката е установено, че возилото е без регистрационни табели и същото не е регистрирано по установени ред. Същата вечер в гр. П. Тръмбеш е била извършена проверка на лек автомобил «Фиат», управляван от 43-годишен мъж от с. Раданово. В хода на проверката е установено , че автомобилът е с прекратена регистрация. По двата случая са образувани бързи производства.

8 автомобила и 10 граждани са проверени при специализирана полицейска операция по метода «широкообхватен контрол», проведена вчера на територията на РУ – Елена. Съставен е един акт и са наложени 4 глоби по фиш.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 350 граждани, от които 98 за употреба на алкохол и 198 автомобила, от тях 19 товарни. Съставени са 58 акта и са наложени 107 глоби по фиш.

Наказание 6 месеца лишаване от свобода, 18 месеца лишаване от правоуправление на автомобил и глоба 400 лв. е наложил Районен съд – В. Търново на 59-годишен мъж от с. Шемшево, във връзка с водено срещу него бързо производство в РУ – В. Търново за престъпление по чл.343Б, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Кражба на две метални врати и метално пано на ограда от наследствен имот в с. Драганово, разследват служители на полицейското управление в Г. Оряховица. Престъплението е извършено в периода 1-11 септември, чрез демонтаж. Стойността на откраднатите вещи възлиза на около 1 200 лв. По случая е започнато досъдебно производство.

 18 септември 2018 | 08:46