Наркотични вещества иззеха великотърновски полицаи при проверка на двама младежи. Снощи в 22,15 ч. в областния град полицейски служители са извършили проверка на две момчета на 16 и 18 години и двамата от В. Търново, при която в по-голямото момче са намерени и иззети растителна маса, с тегло около 1 грам, която при полеви наркотест е реагирала на канабис и бяло прахообразно вещество, което е реагирало на амфетамин.  Младежът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато бързо производство.

Нерегистриран лек автомобил установиха служители на РУ – Павликени. Тази нощ в гр. Сухиндол е извършена проверка на лек автомобил «Деу», управляван от неправоспособен 26-годишен мъж от гр. Златарица. В хода на проверката е установено, че возилото не е регистрирано по установения ред. По случая е образувано бързо производство.

Служители на полицейското управление в Елена установиха 41-годишен мъж от с. Майско да превозва незаконно добита дървесина. Вчера при проверка в с. Майско на каруца е установено, че в същата се превозват около 0,3 куб. м. дърва за огрев, без горска марка и разрешително за превоз. От проведените действия по разследването е установено, че дървата са собственост на община Елена и са незаконно отнети от землището на с. Майско. Същите са иззети. По случая е образувана преписка, която е подготвена за доклад в прокуратурата, с мнение за налагане на административно наказание.

Служители на РУ – В. Търново разкриха кражба на пари и вещи. В петък в управлението е получен сигнал от 66-годишен мъж от гр. Дебелец, който обяснил, че на 19 септември в гр. Дебелец са му били откраднати 1 400 лв., 10 евро и мобилен телефон. От проведените действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 67-годишен мъж от същия град, известен на полицията. Той е признал пред полицейските служители за стореното. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. Инкриминираните вещи са установен. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.

С определение на Районен съд – В. Търново на 37-годишния мъж от гр. Левски, задържан по време на специализирана полицейска операция за противодействие на телефонните измами от служители на ОДМВР – В. Търново е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража».

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 412 граждани, от които 97 за употреба на алкохол и 213 автомобила, от тях 20 товарни. Съставени са 59 акта и са наложени 90 глоби с фиш.

Кражба на бяла техника от имот в с. Овча Могила, разследват служители на полицейското управление в Свищов. Деянието е извършено в периода 7 август – 25 септември. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

 26 септември 2018 | 08:50