Два нерегистрирани автомобила са установени през денонощието на територията на област В. Търново. Вчера следобед в с. Ресен е извършена проверка на лек автомобил «Нисан», управляван от 36-годишен мъж от с. Иванча. В хода на проверката е било установено, че автомобилът не е регистриран по съответния ред. Водачът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Същия следобед в областния град е извършена проверка на товарен автомобил «Пежо», управляван от 46-годишен мъж от гр. София. В хода на проверката е установено, че возилото не е регистрирано по установения ред.  Водачът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По двата случая са образувани бързи производства.

Наркотични вещества иззеха служители на РУ – В. Търново при проверка на двама младежи. Вчера следобед в гр. Килифарево е извършена проверка на двама младежи на 19 и 20 години, съответно от гр. Килифарево и гр. Елена. В по-младия униформените намерили торбичка, съдържаща листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Наркотичното вещество е с тегло около 8 грама. Същото е иззето. По случая е започнато бързо производство.

Бързо производство за нерегламентиран превоз на незаконно добити дърва за огрев с нерегистриран автомобил е започнато в РУ – Павликени срещу 22-годишна жена от гр. Сухиндол. Вчера следобед, след сигнал от горски стражар в с. Коевци е извършена проверка на товарен автомобил «Опел Комбо», управляван от 22-годишна жена от гр. Сухиндол. В хода на проверката е установено, че возилото не е регистрирано по установения ред, а водачът не притежава необходимите документи за превоз и контролна горска марка на дървесината. Дървата са иззети. По случая е започнато бързо производство за престъпления по чл.325, ал.2 и чл.345, ал.2 от НК.

Млад мъж и жена пострадаха при пътно произшествие в района на Южен пътен възел във В. Търново. Инцидентът е станал сноши около 19,00 ч. в посока гр. Русе. По първоначална информация са се ударили два леки и един товарен автомобил. В резултат на това са пострадали 25-годишна пътничка от с. Пъстрен и 20-годошен мъж от гр. Русе, возили се в единия от леките автомобили. Жената е настанена във великотърновската болница с фрактури на едната ръка, без опасност за живота, а мъжът след преглед е бил освободен за домашно лечение. Водачите на трите автомобила са били изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 387 граждани, от които 84 за употреба на алкохол и  192 автомобила, от тях 21 товарни. Съставени са 45 акта и са наложени 79 глоби по фиш.

 03 октомври 2018 | 08:46