70-годишен мъж от с. Първомайци е загинал при пожар в гаража си.  Вчера сутринта в полицейското управление в железничарския град е бил получен сигнал за пожар в гараж в с. Първомайци. На адреса незабавно са били изпратени екипи на пожарната и полицията. След потушаването на пламъците в гаража е установено тялото на възрастния мъж. То е изпратено за аутопсия във великотърновската болница. При първоначалния оглед данни за насилствена смърт не са установени. По случая е започнато досъдебно производство.

Хранителни продукти с изтекъл срок на годност установиха служители на РУ – Г. Оряховица в незаконен склад. Вчера при извършена съвместна проверка от служители на РУ – Г. Оряховица и ОД «Безопасност на храните» – В. Търново в складово помещение в железничарския град, ползвано от 42-годишен мъж от същия град, известен на полицията и осъждан са установени хранителни стоки, тестени и сладкарски изделия без документи, удостоверяващи произхода и качеството им. В хода на проверката е установено, че част от стоката е с изтекъл срок на годност, а склада е незаконен и не отговаря на установените санитарни и хигиенни изисквания.  Помещението е запечатано, хранителните стоки предстои да бъдат унищожени, а на ползвателя на помещението ще бъде съставен акт.

Три нерегистрирани возила, установиха служители на ОДМВР – В. Търново за денонощие. Вчера следобед в гр. Дебелец е извършена проверка на мотопед, управляван от неправоспособен 19-годишен младеж от същия град. В хода на проверката е установено, че возилото е без поставени регистрационни табели и същото не е регистрирано по установения ред. По обяд същия ден в с. Вардим е била извършена проверка на колесен трактор, управляван от 57-годишен мъж от същото село, в хода на която е установено, че возилото не е регистрирано по установения ред. Вчера в с. Константин е извършена проверка и на лек автомобил «Уаз», управляван от 57-годишен мъж от гр. Г. Оряховица. Возилото е без регистрационни табели и с неустановена собственост. По всички случи са образувани бързи производства.

Бързо производство за кражба е започнато в РУ – Г. Оряховица срещу 32-годишен мъж от същия град. Вчера в полицейското управление е получен сигнал от продавач в магазин за хранителни стоки в града за извършена кражба на сладкарски изделия и шоколади. Установено е, че деянието е извършено от 32-годишен мъж, известен на полицията и осъждан. Той е установен и задържан с полицейска мярка до 24 часа.

Трима души пострадаха при пътен инцидент на пътя София – Варна, в района на разклона за гр Лясковец. Произшествието е станало вчера около 08,00 ч. По първоначална информация лек автомобил «Опел», управляван от 70-годишен мъж от гр. Лясковец се е движел по черен път от Лясковец към язовир «Костимял», излязъл е на главния път без да спре на знак «Стоп» и да осигури предимство. В резултат на това се е блъснал в движещия се по главния път лек автомобил «Фолксваген», управляван от 36-годишен мъж от гр. Стражица. При инцидента са пострадали водачът на опела, който е с множество фрактури по цялото тяло, с фрактури е и 79-годишен мъж, който се е возил при него.  Двамата са насатанени за лечение във великотърновската болница, без опасност за живота. В горнооряховската болница е прегледан другият водач и след това е освободен за домашно лечение. Двамата водачи са били изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Взети са им кръвни проби за химичен анализ. По случая е образувано досъдебно производство.

37-годишен мъж от с. Вишовград е обвинен в унищожаване на чужда собственост. В хода на разследването е установено, че на 26 март тази година в с. Вишовград той е счупил странично стъкло на лек автомобил «Форд Фиеста», собственост на негов съселянин. След доклад на материалите в прокуратурата е привлечен, като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение «подписка».

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 376 граждани, от които 57 за употреба на алкохол и 177 автомобила, от тях 20 товарни. Съставени са  57 акта и са наложени 86 глоби по фиш.

Взломна кражба на два мобилни телефона, лекарства и дамски часовник от жилище в с. Овча Могила, разследват служители на полицейското управление в Свищов. Сигнал за случая е получен вчера. По данни на тъжителя престъплението е извършено в следобедните часове, чрез взломяване на входната врата. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

 04 октомври 2018 | 08:51