Три нерегистрирани возила, едното управлявано от водач употребил наркотични вещества, другите от неправоспособни водачи, установиха служители на РУ – В. Търново и Павликени. Вчера по обяд в областния град е била извършена проверка на лек автомобил «Субару», управляван от 33-годишен мъж от гр. Севлиево. При проверка на водача за употреба на наркотични  вещества, апаратът е дал положителна реакция на  метаамфетамин. В хода на проверката в автомобила е намерено кристалообразно вещество, с тегло около 1 грам, което при полеви наркотест е реагирало на метаамфетамин. Изяснено, е че същото е собственост на 33-годишен пътник в автомобила. В хода на проверката е установено, че регистрацията на возилото е прекратена и същото не е регистрирано по установения ред. Срещу водача е започнато бързо производство, а срещу пътника досъдебно производство. Двамата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. В четвъртък в с. Върбовка е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от 24-годишен неправоспособен водач. В хода на проверката е установено, че возилото е без поставени регистрационни номера и не е регистрирано по установения ред. По случая е започнато бързо производство. Същия следобед в селото е проверен и мотоциклет, управляван от 49-годишен неправоспособен водач. В хода на проверката е установено, че возилото не е регистрирано по установения ред. Срещу него е започнато бързо производство.

Неправоспособен водач е установен в гр. Стражица. Вчера при проверка на мотопед, управляван от 18-годишен младеж от гр. Стражица е установено, че същият не притежава необходимото свидетелство за управление на возилото. То пък не било регистрирано по установения ред. По случая е образувано бързо производство.

55-годишен мъж от с. Емен е обвинен в причиняване на телесна повреда на свой съселянин. Деянието е извършено на 9 май тази година в селото. В хода на събраните данни по разследването е установено, че обвиняемият е ударил британски гражданин, живущ в селото, при което му е причинил лека телесна повреда, изразяваща се в охлузна рана на крака. Деянието е извършено по хулигански подбуди. След доклад на материалите по случая в прокуратурата извършителят е привлечен, като обвиняем.

59-годишна жена от гр. Габрово, обявена за издирване е установена в с. Козловец. Вчера сутринта служители на РУ – Свищов са извършили проверка на 59-годишна жена, в хода на която е установено, че тя се издирва от Франция за участие в наказателно производство. За случая са уведомени компетентните служби.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 368 граждани, от които 93 за употреба на алкохол и  183 автомобила, от тях 27 товарни. Репатрирани са 6 автомобила. Съставени са 46 акта и са наложени 80 глоби с фиш. Заснети са 20 видеоклипа за скорост, издадени са 8 заповеди за налагане на принудителни административни мерки.

Наказание 9 месеца лишаване от свобода, 9 месеца лишаване от правоуправление на автомобил и 150 лв. глоба е наложил Районен съд – В. Търново на 57-годишен мъж от с. Трояново, във връзка с водено срещу него бързо производство в РУ – В. Търново за престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК.

 

 05 октомври 2018 | 08:49