Габрово

*На 07.09.2018 г., около 01.10 ч., на ул. Николаевска, Габрово, полицейски екип спрял за проверка л.а. „Фолксваген“. Установено е, че водачът – 25-годишен от същия град, не притежава свидетелство за управление на МПС и като неправоспособен е наказан по административен ред с влязло в сила наказателно постановление. При проверката за употреба на наркотици, техническото средство отчело положителен резултат за амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

*На 08.09.2018 г. в РУ-Габрово е получен сигнал, че за периода 06/08 септември, неизвестно лице е проникнало в къща в с. Борики, откъдето извършило кражба на около 50 м ел. проводник, медни съдове и др. битови вещи. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

 

*На 08.09.2018 г., около 14.00 ч., на кръстовището, образувано от бул. Априлов и ул. Св. св. Кирил и Методий, възникнало ПТП между л.а. „Фолксваген“, управляван от 70-годишна жена от Габрово, и велосипед с допълнително монтиран двигател, управляван от 57-годишен мъж от същия град. По първоначални данни, автомобилът, движейки се по бул. Априлов в посока центъра, завил наляво, като не пропуснал насрещно движещия се в права посока велосипед. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол – техническото средство отчело нулеви резултати. Мъжът е настанен в ХО на МБАЛ-Габрово с травма на дясната ръка. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на Пътна полиция.

 

*На 09.09.2018 г., около 09.50 ч., на пътя Габрово-Севлиево, в района яз. Лопушница край с. Враниловци, възникнало ПТП между л.а. „Мерцедес“, управляван от 21-годишен мъж и л.а. „Рено“, управляван от 51-годишен мъж, движещи се в посока Габрово. По първоначални данни, водачът на л.а. „Рено“ предприел маневра „завиване наляво“, докато движещият се зад него л.а. „Мерцедес“ бил в процес на изпреварването му. Последвал удар между автомобилите, вследствие на който л.а. „Мерцедес“ излязъл извън платното и се преобърнал. Пътувалата на предната дясна седалка жена изпаднала от автомобила и починала на място. По-късно самоличността ѝ е установена – жена на 57 години от Севлиево. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол – техническото средство отчело нулеви резултати. На местопроизшествието е извършен оглед. Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Севлиево

*На 09.09.2018 г., около 15.20 ч., в РУ-Севлиево е получен сигнал за ПТП на ГП I-4, в района на разклона за с. Ряховците, между т.а. „Пежо“ и л.а. „Ауди“. По първоначални данни, товарният автомобил, управляван от 33-годишен от София, се ударил в движещия се пред него и извършващ маневра „завиване в обратна посока“ лек автомобил, управляван от 40-годишен от с. Кормянско. Пострадали: водачът на „Ауди“-то – с фрактура на 2 ребра и на лява лъчева кост, прегледан и освободен за домашно лечение, и водачът на товарния автомобил – с фрактура на гръдна гост, настанен за лечение в МБАЛ-Севлиево.  Двамата са тествани за употреба на алкохол – техническото средство отчело нулеви резултати. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

 

*На 08.09.2018 г., около 21.20 ч., в с. Душево, полицейски екип спрял за проверка л.а. „Рено“, управляван от 32-годишен местен жител. Установено е, че водачът управлява МПС след употреба на алкохол – техническото средство отчело 1.68 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 10 септември 2018 | 10:56