Габрово

*На 27.04.2018 г., около 00.10 ч., на пътя Габрово-Севлиево, полицейски екип спрял за проверка л.а. „Фолксваген“. Установено е, че водачът – 40-годишен от Габрово, управлява МПС след употреба на наркотично вещество – техническото средство отчело положителен резултат за марихуана. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

*30-годишен мъж от Габрово е задържан за увреждане на витринен прозорец на магазин на ул. Радецка, Габрово. Престъплението е извършено през нощта на 21/22 април. Мъжът, който е осъждан за престъпления по чл. 354 А от НК,  е задържан за срок до 24 часа. По случая е заведена преписка.

 

*15-годишен младеж е уличен за извършител на 2 кражби. През периода от 06 до 26 април, от незаключен гараж в кв. Негенци и от дворно място на бул. Столетов, младежът откраднал по един велосипед. Вещите са намерени и иззети. По случаите са заведени преписки.

 

Севлиево

*На 27.04.2018 г., около 10.00 ч., на ул. Хан Аспарух, Севлиево, полицейски екип спрял за проверка л.а. „Фолксваген“. Установено е, че водачът – 46-годишен от с. Търхово, управлява МПС след употреба на наркотично вещество – техническото средство отчело положителен резултат за тетрахидроканабинол. По-късно същия ден, около 14.30 ч., на ул. Великотърновско шосе, за проверка е спрян л.а. „Алфа Ромео“. Установено е, че водачът – 21-годишен от Севлиево, също управлява МПС след употреба на марихуана. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

 

*На 28.04.2018 г., около 22.15 ч., на ул. ген. Никола Генев, Севлиево, полицейски служители спрели за проверка двама мъже /на 29 и на 24 години/ от същия град. В джоб на дрехата на 29-годишния е намерена пластмасова кутийка със суха листна маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана. У другия мъж е намерена саморъчно свита цигара, която също реагирала на марихуана. Наркотиците са иззети. По случая е образувано досъдебно производство.

 

*На 29.04.2018 г., около 09.10 ч., в РУ-Севлиево е получен сигнал за ПТП на пътя София-Варна, в местността „Кална кория“. На място незабавно е изпратен полицейски екип. Установено е, че произшествието е възникнало с л.а. „Мерцедес“, движещ се в посока Велико Търново. 29-годишната жена от Севлиево, която управлявала автомобила, изгубила контрол и превозното средство се преобърнало. Пострадали няма. Жената е тествана за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело 1.91 промила. Взета ѝ е кръвна проба за химически анализ. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

 30 април 2018 | 10:05