Габрово

*На 02.10.2018 г., след проведени оперативно- издирвателни мероприятия  / ОИМ /, служители на сектор „Криминална полиция“ / КП / при РУ Габрово са задържали 35-годишен жител на гр. Габрово за извършено престъпление по чл.354а от НК.  При извършените процесуални  действия в обитавания от него имот в с.Златевци, общ.Габрово е установено, че  същият е засадил и отглежда  растения от вида на конопа, с общо тегло на листната маса 28 кг, която при направения полеви наркотест реагира на наркотичното вещество „канабис”. Установено е също, че мъжът държи и зелена суха листна маса с общо тегло 11.3 грама, която реагира на наркотичното вещество „канабис”. На лицето е наложена мярка „задържане“ за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

*На 03.10.2018г. при проведена СПО за противодействие на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества и в резултат на извършени ОИМ от служители на сектор КП при РУ Габрово е задържан 28-годишен жител на гр.Габрово. При извършените процесуални действия в обитавания от него имот в с. Малини, общ. Габрово е установено, че лицето е засадило и отглежда  растения от вида на конопа, с общо тегло на зелената листна маса 1020 гр., която при направения полеви наркотест  реагира на наркотичното вещество „канабис”. В къщата към имота допълнително е намерена и иззета зелена суха листна маса с общо тегло 77 гр., която при направения полеви наркотест  също реагира на наркотичното вещество „канабис”. На лицето е наложена мярка „задържане“ за срок до 24 часа. По случая в РУ Габрово е образувано досъдебно производство по чл. 354 А от НК.

*На 03.10.2018 г. в РУ Габрово е получен сигнал, че за периода м. август – м. октомври 2018 г. неизвестно лице е извършило кражба на 2 акумулатора, 2 радиокасетофона и дебитомер от три автомобила, паркирани на ул. „Д-р Заменхоф” в гр. Габрово. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая в РУ Габрово е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195 от НК.

Севлиево

*На 02.10.2018г. около 17.20 ч. в гр. Севлиево е спрян за проверка 56 годишен жител на същия град в качеството му на водач на мотопед „Хонда” без поставена регистрационна табела. При проверката е установено, че водачът на мотопеда е неправоспособен. Извършен е оглед и в РУ Севлиево е образувано БПП  за престъпление по чл. 345, ал.2, във вр.с ал.1  от НК.

 04 октомври 2018 | 09:50