Габрово

*Бързи полицейски производства са образувани срещу трима водачи, шофирали след употреба на наркотици. На 02.03.2018 г.,около 21.40 ч., на бул. Столетов, полицейски екип спрял за проверка л.а. „Сааб“. Установено е, че водачът – 19-годишен от Габрово, управлява МПС след употреба на наркотично вещество – техническото средство отчело положителен резултат за канабис. На следващия ден, около 22.10 ч., на бул. Могильов, за проверка е спрян л.а. „Фолксваген“. Установено е, че водачът – 23-годишен от Габрово, е седнал зад волана след употреба на амфетамин. На 05.03.2018 г., около 10.30 ч., на бул. Могильов, полицейски служители спрели л.а. „Пежо“, управляван от 32-годишен мъж от Хасково. При проверката на водача за употреба на наркотични вещества техническото средство отчело положителен резултат за канабис. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

 

*Полицията работи по установяване извършителите на две кражби от автомобили, паркирани в местността „Узана“. Престъпленията са извършени на 04.03.2018 г.  От л.а. „БМВ“ липсва дамска чанта с лични вещи и документи, а от л.а. „Мазда“ – 350 лв. В автомобилите е проникнато след взломяване на странично ветроупорно стъкло. По случаите са заведени преписки.

 

*Служители на ОДМВР-Габрово разследват незаконен лов на едър дивеч. Вчера в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ постъпил сигнал, че в местността „Гремането“ край с. Гергини са намерени части от труп на благороден елен. На място е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 237, ал. 1 от НК.

 

Трявна

*Две жени от Трявна станаха жертви на телефонни измамници. Престъпленията са извършени на 5 март. По сценария „съдействие при провеждане на полицейска операция за задържане на телефонни измамници“ 81-годишна жена оставила на посочено място плик с 3 200 лв. и чифт златни обеци. По същата схема била измамена и 69-годишна нейна съгражданка, която оставила пред вратата на дома си плик с 400 лв. и златни накити. По случаите са образувани досъдебни производства.

Криминалистите отново припомнят, че полицията не иска пари от гражданите, за да залавя извършители на престъпления. Институциите не събират пари на ръка. Искането на пари по телефона е категоричен знак за измама. Не помагайте на измамниците! При всяко съмнително обаждане с искане на пари, незабавно позвънете на тел. 112 и се свържете с близките си!

ИЗТОЧНИК: ОДМВР-ГАБРОВО ПРЕСЦЕНТЪРА!

 07 март 2018 | 10:10