Габрово
*
На 05.10.2018г ., при СПО за противодействие на престъпления свързани с разпространение на наркотични вещества, около 01.15ч. на ул. „Петко Каравелов” в гр. Габрово, АПЕ на РУ Габрово извършва проверка и личен обиск на 22 годишен жител на същия град. Установено е, че  лицето държи у себе си около 1 гр. бяло кристалообразно вещество, което при направения полеви тест за наркотици реагира на наркотичното вещество  „амфетамин”. По случая е образувано ДП за престъпление по чл. 354 А от НК. На лицето е наложена мярка  – задържане по реда на \ЗМВР за срок до 24 часа.

*На 05.10.2018г ., при СПО за противодействие на престъпления свързани с разпространение на наркотични вещества, около 16.00 часа, в района на „Изчислителен център „  Габрово са задържани 2 лица – мъж на 39г. с влязла в сила присъда и жена на 28г. – и двамата от гр. Габрово. Установено е, че лицето от мъжки пол е придобило и държи у себе си  суха зелена листна маса с тегло около 4.8 гр., която при направения полеви наркотест реагира на наркотичното вещество  „марихуана”. По случая срещу него е образувано ДП за престъпление по чл. 354 А от НК. На лицето от женски пол е наложена мярка  – задържане по реда на \ЗМВР за срок до 24 часа, а лицето от мъжки пол е приведено в ОСИН Габрово.

*На 07.10.2018г. около 10.00ч. чрез ЕЕН 112 в РУ Габрово е получен сигнал от 37 годишен жител на гр. Ракитово, област Пазарджик,  че на същата дата, около 08.00ч., в местността „Крачана”, намираща се в района на хижа „Партизанска песен” край гр. Габрово,  неизвестен извършител е прострелял със стрели 2 коня, като по този начин е проявил жестокост към гръбначно животно.  На местопроизшествието е извършен оглед и претърсване в условията на неотложност.  По случая в РУ Габрово е образувано ДП за престъпление по чл. 325 Б от НК.

Севлиево
*На 06.10.2018г., в 00.30ч. на ул. „Стефан Пешев” в гр. Севлиево, АПЕ на РУ Севлиево е спрял за проверка  л.а. „Хонда Сивик”с  габровска регистрация, собственост и управляван от 27 жител на  гр. Габрово. При проверка за употреба на наркотични вещества,  извършената с техническо средство „DRUG CHECK – 3000”  е установено, че водачът управлява л.а. след употреба на наркотични вещества  – марихуана и метаамфетамин . На водача е издаден талон за медицинско изследване, но той е отказал да даде кръв и урина за химически анализ. По случая е образувано ДП за престъпление по чл. 343 Б, ал.3 от НК.

*На 06.102018г. около 11.30ч в РУ Севлиево е  получен сигнал за ПТП на път № 403, посока от гр. Севлиево към с. Кормянско, община  Севлиево, на разклона за яз. „Александър Стамболийски”.  ПТП е възникнало между л.а. „АУДИ 80” с габровска регистрация,  собственост и управляван от 70 годишен жител на гр. Севлиево и л.а. „МИЦУБИШИ – ШОГУН” с пловдивска регистрация, собственост на жител на гр. Карлово и управляван от 35 годишен жител на гр. Севлиево. И двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер”, при което уредът е отчел 1.31 промила алкохол при водача на  л.а. „МИЦУБИШИ – ШОГУН”. На лицето е издаден талон за медицинско изследване и той е дал кръв за химически анализ в ЦСМП гр. Севлиево. По случая в РУ Севлиево е образувано  БП за престъпление по чл.343 Б от НК.

*На 06.10.2018г., в 16.05ч. на ул. „Александър Верешчагин” в гр. Севлиево, АПЕ на РУ Севлиево е спрял за проверка  л.а. „Фолксваген транспортер”с  габровска регистрация, собственост на лице от с. Градница, общ. Севлиево  и  управляван от друго лице на 32 години – жител на същото село. При проверка за употреба на наркотични вещества,  извършената с техническо средство „DRUG CHECK – 3000”  е установено, че водачът управлява л.а. след употреба на наркотични вещества  – амфетамин  и метаамфетамин . Издаден му е талон за медицинско изследване, върху който той е отразил, че приема показанията на теста. По случая в РУ Севлиево е образувано ДП за престъпление по чл. 343 Б, ал.1 т.3 от НК. При проверката водачът на лекия автомобил не е представил СУМПС.  Изяснено е, че СУМПС му е отнето със ЗППАМ от 2018г. на РУ Попово.  По случая в РУ Севлиево е започнато и БП  за престъпление по чл. 343 В, ал.3 от НК.

 08 октомври 2018 | 11:55