БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 14 февруари 2018 година около 11:35 часа в село Чомаковци при проверка е установено, че 60-годишен местен жител, управлява „Фолксваген Венто“ без СУМПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление. Уведомен е прокурор. Образувано е бързо производство, по което продължава работата.

На 14 февруари 2018 година около 17.20 часа в град Койнаре при проверка с техническо средство е установено, че 22-годишен от същия град е зад волана на „Фолксваген Шаран“ под въздействието на наркотично вещество /тетрохидроканабинол/. Издаден е талон за медицинско изследване. Взета е кръвна проба за лабораторен анализ. Уведомен е прокурор в РП – Червен бряг. За престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК работа продължава разследващ полицай.

На 14 февруари около 13.45 часа в село Глава полицейски служители установяват, че 18-годишен от селото управлява „Опел Тигра“ с регистрационни табели, издадени за лек автомобил  „Мицубиши Колт“. Уведомен е прокурор в РП – Червен бряг. Образувано е бързо производство по чл. 345, ал. 1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 14 февруари 2018 година в 12:50 часа в град Славяново служители на РУ – Пордим спират за проверка лек автомобил „Ауди А6“ и установяват, че водачът – 40-годишен от Славяново, управлява след употреба на наркотични вещества – кокаин. Пробата е взета с техническо средство „дрегер дръг чек 5000“ от служители на сектор „Пътна Полиция“. Уведомен е прокурор. Образувано е бързо за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 14 февруари 2018 година е образувано бързо производство, затова че на 13 февруари 2018 година около 12.35 часа в град Плевен, жк „Дружба“ 34-годишен от Плевен нанася побой с метална тръба на двама 17 годишни. След престъплението нападателят се оттеглил в неизвестна посока. Потърпевшите са транспортирани в ЦСМП – Плевен и след преглед са настанени в отделение по неврохирургия за наблюдение, без опасност за живота. Уведомен прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 от НК. Образувано е бързо производство. Продължава работа разследващ полицай.

На 14 февруари 2018 година около 18,10 часа в град Плевен в жк „Сторгозия“ служители на сектор „Криминална полиция“ и сектор „Охранителна полиция“ при Второ РУ – Плевен извършват проверка в жилището на 18-годишен. Той предава прозрачен полиетиленов плик с размери 16х22 см, съдържащ суха зелена тревиста маса с тегло около 6 грама, която по негови данни е марихуана. Образувано е бързо за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК. Продължава работа разследващ полицай. Уведомен е прокурор.

ХУЛИГАНСТВА
На 14 февруари 2018 година около 17,45 часа във Второ РУ – Плевен е получен сигнал за побой в град Плевен на улица „Иван Миндиликов“. На място са изправени полицейски служители, които установяват, че около 17,40 часа  възниква скандал между 56-годишен от Плевен –  водач на лек таксиметров автомобил „Дачия сандеро“ и 52- годишен – клиент, возещ се в автомобила. Водачът нанася удари в областта на главата на опонента си с парче текстолит с дължина 50 см. Пострадалият е откаран в ЦСМП – Плевен, прегледан и освободен, без опасност за живота, с повърхностни рани в областта на главата. Уведомен е прокурор за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 от НК. Образувано е бързо производство.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 15 февруари 2018 година в 05:34 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в микробус „Рено Трафик“ в град Плевен. Причините за инцидента са в процес на установяване. Нанесени са материални щети по автомобила и са унищожени дрехи и други движими вещи. Пламъците са погасени от служители на РС ПБЗН – Плевен с един автомобил. В светлата част на денонощието ще продължат огледите за изясняване на причините за инцидента. Криминалисти от Второ РУ – Плевен работят по случая.

На 15 февруари 2018 година по неустановени причини е възникнал пожар в лек автомобил „Пежо“ в плевенския квартал „Дружба“. Сигнал за произшествието е постъпил в 05:51 часа. На място за погасяване на пожара са изпратени служители от РС ПБЗН – Плевен с един автомобил. При огледа е установено, че са унищожени предна лява гума, преден ляв калник, преден капак, ел.инсталация на автомобила и преден ляв фар. В светлата част на денонощието ще продължат огледите за изясняване на причините за инцидента. Криминалисти от Първо РУ – Плевен работят по случая.

СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 15 февруари 2018 | 09:56