ВЗЛОМНИ КРАЖБИ ОТ МАГАЗИНИ И ПАВИЛИОНИ
На 30 септември 2018 година в 07,25 часа в РУ – Левски е получено съобщение за разбит склад на павилион за хранителни стоки в града. Мястото е посетено от полицейски служители. Извършен е оглед, при който е установено, че за времето от 01,00 часа до 06,30 часа на същата дата е взломен катинар на входна врата на склад на павилиона и са откраднати  хранителни продукти, различни колбаси и безалкохолни напитки. Щетите са в процес на установяване. Уведомен е прокурор от РП – Левски за престъпление по чл.195, ал.1, т.3 от НК. От проведените бързи оперативни действия е извършителят на кражбата . 29-годишен от град Левски. Вещите обект на кражба са намерени в различни помещения в дома му и са върнати на собственика. 29-годишният е задържан за срок до 24 часа, повдигнато му е обвинение и освободен. Работа по случая продължава разследващ полицай.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ
На 28 септември 2018 година за времето от 08:00 часа до 17:00 часа в Плевен е проведена специализирана операция с цел недопускане разпространението на акцизни стоки без бандерол. На територията на кооперативен пазар в 13:00 часа на улица „Княз Ал. Батенберг“ служители на Второ РУ – Плевен намират два полиетиленови плика, със жълто – кафява суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с обща маса 5 килограма. Съставен е констативен протокол. Продължава работа полицейски инспектор.

На 28 септември 2018 година около 15:00 часа служители на СПИП при ОД на МВР- Плевен, служители от ПУ- Койнаре при РУ- Червен бряг и митническо бюро – Плевен са извършили полицейска проверка в имота на 66-годишен в град Койнаре.  В стопанска постройка на адреса са установени 135 литра прозрачна течност с мирис на етилов алкохол – ракия, със замерен среден алкохолен градус от 46.4%, за което от служители на МБ – Плевен са съставили протокол. Течността е иззета. Предстои съставяне на акт по ЗАДС. В помещение обособено като трапезария и кухня в кухненски шкаф са установени 7 боеприпаса за късо бойно оръжие, от които 2  калибър 9 х18 мм. и 5 калибър 7,62х 25 мм., като същите са предадени с протокол за доброволно предаване от собственика. Предстои извършване на допълнителна проверка. Непосредствено под прозорец извън границите на имота е установен полиетиленов плик, съдържащ 40 броя кутии цигари без бандерол от следните марки: 30 броя кутии „Манчестър“, 6 броя кутии с цигари карелия „Слимс“ и 4 броя кутии с цигари „Премиум“. Съставен е протокол за установени вещи и предмети и предстои съставяне на акт по Закона за акцизите и данъчните складове. За извършените гореописани действия е уведомен дежурен прокурор в РП- Червен бряг.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 17 септември 2018 година в 16:00 часа на път II- 35, /Плевен- Ловеч/ служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен при проверка установяват, че 24-годишен от град Севлиево, управлява „Опел корса“, – нерегистриран по надлежния ред. Лекият автомобил е служебно дерегистриран поради изтичане на едномесечния срок за смяна на собственост при покупко – продажа на МПС. За констатираното на водача е съставен акт. Уведомен е дежурен прокурор, който на дата 28 септември е образувал бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
За периода от 28 септември до 1 октомври 2018 година служители от РДПБЗН участваха в ликвидирането на 56 произшествия. Екипи с пожарна техника гасиха пожари в сухи треви в землищата на селата Петърница, Бръшляница, Долни Вит, Гривица, Бресте, Черковица, Згалево, Муселиево, Каненец, Гиген, Ореховица, Малчика, Къртожабене, Шияково, Ставерци, Брест, Ленково, Рупци, Въбел, Комарево, Брегаре, Писарово, Староселци, Къртожабене и градовете Кнежа, Плевен, Искър, Долни Дъбник, Тръстеник, Долна Митрополия, Белене. Потушиха пожар в отпадъци в село Бръшляница,  Оказаха техническа помощ на самотноживееща и трудноподвижна жена в апартамент в Плевен на улица „Княз Борис I“ и на мъж в жилище в град Плевен на улица „Чаталджа“, отстраниха опасно дърво в град Плевен на улица „Ангел Кънчев“ и изсъхнало дърво в центъра на село Беглеж, съдействаха за измиване на пътното платно след ПТП в град Кнежа и при инцидент с опасни вещества и материали – счупен термометър в град Левски на улица „Никола Въпцаров“.
На 30 септември техническа неизправност е причина за пожар в къща в град Левски. Сигнал за инцидента е постъпил в 22:41 часа. Унищожени са 50 кв.м. покривна конструкция и домашно имущество. Пожарът е погасен от четирима служители на РС ПБЗН – Левски.

На 1 октомври 2018 година в  01:43 часа в Оперативен център при   РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар на лек автомобил Мерцедес в град Плевен в ж.к.“Сторгозия“. Причините за инцидента са в процес на установяване, както и размера на нанесените щети. Пожарът е погасен от екип на РС ПБЗН – Плевен.

На 30 септември по неустановени причини е възникнал пожар в къща в село Ясен, при който са унищожени покривна конструкция – 60 кв.м.; 20 бали фураж и дървен материал – 1 куб.м. Пожарът е погасен от екип на РС ПБЗН – Плевен. Пострадали няма.

СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 01 октомври 2018 | 09:22