БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 9 май 2018 година в 14.00 часа в град Кнежа на кръстовище, образувано от улица „Райна Княгиня“ и улица „Батак“, е проверен лек автомобил „Хонда ЦРВ“, със собственик и водач 24-годишен от село Еница. 24-годишният доброволно е предал две топчета, опаковани в метално фолио с неправилна форма с размери 2 x 2 см, съдържащи суха зелена тревиста маса и съцветия като по негови данни е марихуана. Веществата са предадени с протокол за доброволно предаване за лабораторна обработка. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Кнежа. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. 24-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работата продължава разследващ полицай.

На 9 май 2018 година в Първо РУ-Плевен е образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3  от НК. На същата дата около 02.00 часа в град Плевен в жк“Дружба“ автопатрул на Първо РУ-Плевен спира лек автомобил „Мерцедес“.  При извършена проверка с техническо средство „дръгтест 5000“ от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР-Плевен се установява, че водачът – 24-годишен от Плевен, шофира след употреба и под въздействието на наркотични вещества -„канабис“. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Работа по случая продължава.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 9 май 2018 година служители от РД ПБЗН – Плевен погасяваха пожари в сухи треви в землището на Долна Митрополия и оказаха две технически помощи – отстраняване на паднало дърво в плевенския парк „Кайлъка“ и разчистване на маслен разлив на пътно платно в град Плевен на улица „Българска авиация“.

СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 10 май 2018 | 09:17