ПРОИЗВОДСТВО НА НАРКОТИЦИ
На 10 септември 2018 година около 12:00 часа в Плевен е извършено претърсване в частен дом, обитаван от 28-годишен. На тераса са намерени две саксии със засадени в тях растения със съцветия от рода на конопа с височина около 1 м и 0.70 м, – с общо тегло около 0,300 кг. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Предстоят експертизи. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „в“ от НК. Продължава работа разследващ полицай.

СРЕДНА И ТЕЖКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА
Служители от Второ РУ – Плевен работят за изясняване на инцидент в частен дом в Плевен, при който 47-годишен е нанесъл побой над 70-годишна жена. Пострадалата е настанена в тежко здравословно състояние в Плевенска болница. Извършителят до момента не е установен. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 128, ал. 1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ
5 килограма насипен тютюн иззеха при поредната акция в Плевен служители на Второ РУ – Плевен. Полицейските действия са проведени на 10 септември за времето от 8 часа до 17 часа с цел недопускане на разпространението на акцизни стоки без бандерол. В градинка в близост до улица „Александър Батенберг“ в кошче за отпадъци са намерени и иззети 7 черни полиетиленови пликове, съдържащи жълто-кафява тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло 5.000 кг. Съставен е констативен протокол. Проверките ще продъжат.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 10 септември 2018 година в 10:05 часа в село Крушовене при полицейска проверка е установено, че 19-годишен от селото управлява нерегистриран мотопед „Бета 46 рейсинг“. Констатирано е и че водачът не притежава СУМПС. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образуваното бързо производство е  за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 10 септември 2018 година около 09:30 часа на път от Белене в посока село Божурлук при проверка с техническо средство „drager drugcheck 3000“ е установено, че 24-годишен от град Перник е зад волана на лек автомобил „Фолксваген голф“ след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол /тнс/. По случая е уведомен дежурен прокурор при РП Левски и е образувано бързо производство. За престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК работа продължава разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 10 септември 2018 година служители от РСПБЗН – Плевен погасиха три пожара в сухи треви в землищата на село Браница, село Биволаре и град Койнаре. Оказаха техническа помощ във вива в парк Кайлъка в Плевен при третиране на гнездо на стършели.
СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 11 септември 2018 | 09:23