РАЗКРИТО, ИЗЗЕТО ОРЪЖИЕ, ВЗРИВНИ МАТЕРИАЛИ И БОЕПРИПАСИ
На 12 септември 2018 година в 10:00 часа при проверка в дома на 55-годишен в град Левски са намерени 4 бойни патрони, калибър 7,62 мм., за които няма надлежно разрешително. Уведомен е прокурор от РП – Левски. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл.339, ал.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 11 септември 2018 година в 23:00 часа в село Рибен, на кръстовище образувано от улица „Радецки“ и улица „Отец Паисий“ при полицейска проверка е установено, че 50-годишен местен жител управлява нерегистриран мотопед „Пиаджио софт“. Изяснено е, че водачът не притежава СУМПС. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ
9.500 килограма насипен тютюн иззеха при поредната акция в Плевен служители на Второ РУ – Плевен. Полицейските действия са проведени на 12 септември за времето от 8 часа до 17 часа с цел недопускане на разпространението на акцизни стоки без бандерол. На територията на кооперативен пазар са намерени и иззети 2 полиетиленови плика, съдържащи жълто-кафява тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло 5.000 кг. Съставен е констативен протокол. Проверките ще продъжат.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 12 септември 2018 година служители от РСПБЗН – Плевен погасиха пожари в сухи треви в землищата на град Славяново и селата Лазарово, Долни Вит и Въбел, както и два пожара в отпадъци в село Победа и село Комарево.

СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 13 септември 2018 | 07:54