ПЪТНО ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
На 14 септември 2018 година около 14.00 часа в Червен бряг на улица „Александър Стамболийски“ лек автомобил „Рено Лагуна“, собственост и управляван от 40-годишен от същия град блъска пресичащата платното пешеходка – 7-годишна от село Реселец. Веднага след инцидента водачът е транспортирал детето до ФСМП – Червен бряг. Момичето е настанено под лекарско наблюдение в Плевенска болница, без опасност за живота. Водачът е изпробван за алкохол, пробата е отрицателна. По първоначална информация причина за произшествието е шофирането с несъобразена с условията на пътя скорост.  Уведомена е прокуратурата в Червен бряг. Образувано е досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б.“б“, във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ
На 16 септември 2018 година в Първо РУ – Плевен е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК. На улица „Вит“ са установени 17-годишен и 16-годишен, които транспортирали с конска каруца метални предмети – два блока за „ДВГ“, хидравличен цилиндър, ел. двигател с шайба, ресьор от товарен автомобил, метална джанта от лек автомобил, ножица за арматура,  чугунен корпус от ръчна помпа за геран, колянов вал за лек автомобил и други метални детайли. Вещите се намират на съхранение в полицията. Младежите са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Работа по случая продължава разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 15 септември 2018 година  около 17,15 часа в село Обнова при проверка е установено, че 63-годишен от град Етрополе управлява мотопед „Симсон“  нерегистриран по надлежния ред – със стар образец регистрационна табела. Уведомен е прокурор от РП – Левски. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 345, ал.2 във връзка с ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 14 септември 2018 година в 16.20 часа в село Гиген на улица  „Митко Палаузов“ е спрян лек автомобил „БМВ 525“. Проверка с техническо средство е установила, че водачът – 32-годишен от село Брест, управлява МПС с концентрация на алкохол 2,11 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при РП – Никопол. Образуваното бързо производство е за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Продължава работа.

На 15 септември 2018 година в 23:20 часа в село Гиген на улица „Димитър Благоев“ автоконтрольори проверяват с техническо средство водачът на „Ауди-80“ 40-годишен от село Брегаре. Уредът е отчел 1,44 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор при РП – Никопол. Образуваното бързо производство е за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Продължава работа.

На 14 септември 2018 година около 02:50 часа в град Плевен на улица „Цар Самуил“  автоконтрольори от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен спират за проверка лек автомобил „Ауди А 3“. Проба с техническо средство „дрегер алкотест 7510“ е показала, че водачът – 31-годишен от Плевен е зад волана с  1,76 промила.  Издаден е талон за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образуваното бързо производство е за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Продължава работа.

На 13 септември 2018 година около 15,00 часа при обход в „Скобелев парк“ полицаи от Второ РУ – Плевен извършват проверка на 23-годишен плевенчанин. Младежът доброволно  предава полиетиленово пликче, съдържащо жълто прахообразно вещество, което по негови данни е амфетамин. Предстои назначаване на експертиза. За престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК е образувано бъроз производство. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

СРЕДНА И ТЕЖКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА
Във Второ РУ-Плевен е образувано досъдебно производство за причинена телесна повреда на 20-годишен от Плевен. Инцидентът е станал на 16 септември около 6 часа. Възникнал е скандал, който е прераснал в побой между пострадалия и 18-годишен от Плевен. На 20-годишния е оказана медицинска помощ в ЦСМП и освободен, без опасност за живота. Уведомен е дежурен прокурор от РП- Плевен.  За престъпление по чл.129, ал.2, във връзка с ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.

ПАЛЕЖИ
Полицейско разследване установи, че 30-годишен от Кнежа на 4 септември е запалил 5000 малки бали от сено и люцерна, съхранявани на площадка в частен имот в село Лазарово. Уведомен е прокурор при РП – Кнежа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК. Извършителят е привлечен в качеството на обвиняем, проведен е разпит пред съдия от РС – Кнежа. 30-годишният е направил пълни самопризнания, като посочва механизма на извършеното от него престъпление. Работа продължава разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
За периода от 14 септември до 17 септември 2018 година служители от РДПБЗН участваха в 15 произшествия. Гасиха пожари в сухи треви в землищата на селата Въбел, Крушовица, Аспарухово, в градовете Кнежа, Гулянци, Червен бряг, Койнаре и ж.к „Дружба“ в Плевен. Погасили са пожари в отпадъци в село Радомирци, село Комарево и град Кнежа. Оказаха техническа помощ – отстраниха надвиснало дърво над пътното платно в град Плевен парк „Кайлъка“.

На 17 септември 2018 година в 00:30 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в лек автомобил „Ситроен“, паркиран в село Бреница. Причините за инцидента са в процес на установяване. До пристигането на спасителния екип от РС ПБЗН – Кнежа пожарът е погасен от собственика. Пострадали няма.

СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 17 септември 2018 | 09:38