ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ
На 17 септември 2018 година около 10.00 часа в Кнежа в училищен двор по време на откриване на учебната година полицейски служители спират за проверка 21-годишен местен жител. За да осуети полицейските действия младежът побягва и изхвърля 5 полиетиленови топчета с неправилна форма. Установено е, че те съдържат зелена тревиста маса. При направен наркополевитест веществото реагира на марихуана. Назначени са експертизи. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Кнежа. 21-годишният е задържан за срок до 24 часа.  По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На  17 септември 2018 година в 04.00 часа на път I-3 в района на село Горни Дъбник  полицейски екип – служители на сектор „Пътна полиция“- Плевен спират движещ се в посока София лек автомобил „Мерцедес“. При проверка с техническо средство на водача – 30-годишен от село Горни Дъбник уредът е отчел 1.64 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор в РП-Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Образувано е бързо производство, по което работата продължава.

На 17 септември 2018 година в град Койнаре около 10.00 часа полицейски екип извършва обиск на 16-годишен от същия град. Непълнолетният предава с протокол за доброволно предаване метална кутия с размери 6/6 см, в която е намерено топче, съдържащо суха тревиста маса. По данни на непълнолетния веществото е канабис. В неговия спътник – 17-годишен от същия град, е открито и предадено с протокол за доброволно предаване самозалепващо се полиетиленово пликче, съдържащо бяло хапче и топче от фолио, съдържащо суха тревиста маса. По данни на младежа веществата са амфетамин и канабис. Непълнолетните са задържани за срок до 24 часа. Назначени са експертизи. Уведомен е дежурен прокурор от РП-Червен бряг. Образувани са бързи производства за престъпление по чл.354 „а“, от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 18 септември 2018 година във Второ РУ- Плевен е започнато бързо производство срещу 29-годишен от село Горна Митрополия. На 15 септември той е управлявал в Плевен в ж.к. „Сторгозия“ лек автомобил „Фолскваген Поло“ с 1,58 промила алкохолна концентрация. Проверката е извършена с техническо средство „Дрегер алкотест 7510“. За констатираното на водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско излседване. Уведомен е дежурен прокурор. Продължава работа разследващ полицай.

На 15 септември 20:18 година в село Брестовец е спрян „Фолксваген Голф“. Проверка на документите на водача – 29-годишен от град Ловеч е установила, че той е зад волана без СУМПС. Нарушението е в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с влзязло в сила наказателно постановление, връчено му на 01.09.2018 година и влязло в законна сила на 11.09.2018 година. За престъпление по чл. 343 „в“, ал. 2. 1 от НК е уведомен дежурен прокурор. Започнато е бързо производство и продължава работа разследващ полицай.

На 17 септември 2018 година около 01.30 часа в град Плевен на улица „Синчец“  екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен проверява с техническо средство водачът на лек автомобил „Нисан Микра“ – 44-годишен от Плевен. Установено е, че управлява МПС след употреба  на алкохол – 1.39 промила. Издаден му е талон  за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 17 септември 2018 година служители от РДПБЗН гасиха пожар в сухи треви в землището на град Кнежа и в отпадъци в град Белене. Оказаха техническа помощ – почистване на пътно платно от разлято масло в град Плевен на бул.“Европа“.

На 17 септември 2018 година в 13:45 часа в Оперативен център при РДПБЗН е съобщено за пожар в сухи треви в частен двор в село Загражден. Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са покривна конструкция 20 кв.м.; 15 кв. м. навес; 3 тона въглища и 4 куб.в. дърва за огрев. Пожарът е погасен от петима служители на РС ПБЗН – Гулянци.

СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 18 септември 2018 | 10:00