ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ
На 18 септември 2018 година за времето от 09:00 часа до 17:00 часа в Плевен е проведена полицейска операция  с цел недопускане на разпространението на акцизни стоки без бандерол. На територията на кооперативен пазар на улица „Княз Ал. Батенберг“ около 10:00 часа служители на група „Териториална полиция“ намират между дървени палета кашон с 15 черни полиетиленови плика с нарязан тютюн. Общото тегло на листната маса е 30.00 кг. Съставен е констативен протокол. Проверките ще продължат.

ДРУГИ ГРАБЕЖИ
На 19 септември 2018 година в 01:45 часа в Първо РУ-Плевен 16-годишен плевенчанин е заявил, че пет минути преди това в град Плевен пред жилищен блок в ж.к.“Дружба“ е нападнат от непознати. След заплахи те отнели от владението му мобилен телефон „Hudwei y6“ и портмоне с 50 лева и лична карта. Образувано е досъдебно производство. Уведомен е прокурор от РП-Плевен. Организирани са оперативно – издирвателни мероприятия за установяване и задължане на извършителите.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 18 септември 2018 година служители от РДПБЗН гасиха пожар в сухи треви в землището на село Ясен и на главен път в района на Долни Дъбник, град Долна Митрополия и град Никопол, село Каменец, село Крета, село Милковица, град Искър и село Рибен.
Оказаха техническа помощ – съдействие на ЦСМП – Белене при транспортиране на    трудноповижна жена.

На 18 септември в 14:10 година в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар с преки материални загуби на комбайн в землището на село Телиш. При огледа е установено, че причина за произшествието е късо съединение. Пожарът в комбайна е погасен от водача с 4 броя прахови пожарогасители. Екипът на РС ПБЗН – Червен бряг участва в погасяване на пламъци на сухи треви в близост до комбайна.

На 18 септември 2018 година в 12:14 часа техническа неизправност е привила пожар в „Сеат Кордоба“ в град Плевен в ж.к. „Дружба“ – 1 до тролейбусно депо. Сигнал за инцидента е постъпил в 12:14 часа. Пламъците са повредили предната част на автомобила и предна регистрационна табела. Пожарът е погасен от четирима служители на РС ПБЗН – Плевен.

На 18 септември 2018 година в 13.48 часа е получен сигнал, че гори стара необитаема стопанска постройка в село Въбел. Своевременно местопроизшествието е посетено от служители на РСБЗН-Никопол и служители на РУ-Никопол. При огледа е установено, че по неустановени причини огънят е обхванал сграда от около 50 кв.м. Селскостопанската постройка е със спряно ел.захранване.  Щетите както и причините за възникването на пожара са в процес на установяване.

СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 19 септември 2018 | 09:14