БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 19 септември 2018 година в РУ – Долна Митрополия е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. На 18 септември около 17,16 часа в град Долна Митрополия на кръстовище с улица „Ильо войвода“ и околовръстен път с посока на движение път І-3, е проверен с техническо средство „дрегер алкотест 7410“ 50-годишен от с. Равно поле, община Елин Пелин, като водач на товарен автомобил „Мерцедес“. Уредът е отчел 2-02 промила алкохол в издишания въздух. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

ДРУГИ КРАЖБИ
На 19 септември 2018 година в 05:30 часа в село Коиловци полицаи спират за проверка „Киа“. Установява се, че в автомобила са водачът – 28-годишен от село Комарево и пътник – 56-годишен от село Гиген. При извършената проверка се изяснява, че двамата превозват 7 чувала, пълни със смески с тегло 340 килограма и 17 малки патета, които са противозаконно отнети от птицецентър в землището на град Славяново. Извършен е оглед на автомобила. Извършителите са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство. Уведомен е прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 19 септември 2018 година служители от РДПБЗН гасиха пожари в сухи треви в землищата на селата Брестовец, Горна Митрополия, Комарево и Одърне и градовете Плевен, Тръстеник, Гулянци и Червен бряг в местността Голеш. Гасиха пожар в отпадъци в град Белене.
Оказаха техническа помощ при ПТП между товарен автомобил „Мерцедес“, лек автомобил „Ланча“ и лек автомобил „Ауди А4“ по пътя с.Чомаковци – с.Сухаче, община Червен бряг.

На 19 септември 2018 година в 10:35 часа в Оперативен център на РДПБЗН-Плевен е съобщено за пожар в класна стая в училище в град Гулянци. Причина за инцидента е късо съединение в ел. луминисцентна лампа. Учениците са евакуирани своевременно преди пристигане на екипа на РСПБЗН-Гулянци, а пожарът е ликвидиран от персонала на учебното заведение чрез построяване на малка водопроводна линия от вътрешен противопожарен кран на етажа. Опушени са стените в класната стая – 50 кв.м. разгърната площ.

На 20 септември 2018 година небрежност при боравене с открит огън предизвика пожар в частен имот в село Мечка. Сигнал за произшествието е постъпил в Оперативен център на РДПБЗН-Плевен в 01:05 часа. Пламъците са унищожили един тон фураж. Пожарът е потушен от трима служители на РСПБЗН-Плевен с един автомобил.

СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 20 септември 2018 |