ПЪТНО ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
На 20 септември 2018 година в 06:00 часа на път между село Лепица и село Чомаковци водачът на лек автомобил „Ланчия 3“ 41-годишен от Кнежа при движение с несъобразена скорост напуска пътното платно. Автомобилът навлиза в насрещното платно и блъска последователно правилно движещите се в посока село Чомаковци товарен „Мерцедес 814“, собственост и управляван от 27-годишен от село Черни Вит, и лек автомобил „Ауди А 4“, собственост и управляван от 48-годишен от град Койнаре. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал водачът на лек автомобил „Ланчия 3“- 41-годишен. С контузия на два шийни прешлени е настанен в отделение по „Неврохирургия“ при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“- Плевен, без опасност за живота. На тримата водачи е извършена проверка за алкохол с техническо средство „дрегер – 7510″, който е отчел отрицателен резултат. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, бук.“а“ във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА
На 20 септември 2018 година около 15:45 часа е извършено претърсване и изземване в село Буковлък, в имот без административен адрес, обитаван от 46-годишна. В хода на претърсването непосредствено пред имота в дворно място в момент на експлоатация е установена специализирана машина за рязане на тютюн, около която се намериха три черни полиетиленови чувала с нарязана жълто – кафява листна маса наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с тегло около 33 кг. Непосредствено на пътя пред имота е установен паркиран „Опел Вектра“, собственост на 32-годишен от селото, в който се намериха и иззеха 12 черни полиетиленови чувала с нарязана жълто – кафява листа маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с тегло около 120 кг. Жената е заявила, че установената машина за рязане и листната маса са нейна собственост. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234 ал.1 от НК. Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 19 септември 2018 година в 22:25 часа в град Тръстеник по улица „Александър Стамболийски“ автопатрул спира „Рено Меган“. При извършената проверка с техническо средство  „дрегер- 7510“ е установено, че водачът 35-годишен от село Победа, управлява МПС, след употреба на алкохол. Уредът е отчел 2,40 промила в издишания въздух. На 35-годишния е издаден талон за медицинско изследване. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 21 септември 2018 година около 05:20 часа в гр. Червен бряг на улица „Антим І“ при полицейска проверка е установено, че 49-годишен от същия град управлява „Опел Зафира“ нерегистриран по надлежния ред – със служебно прекратена регистрация на 04.07.2018 година и поставените регистрационни табели са от товарен автомобил „Газ 53″. Те са иззети и се намират на съхранение в РУ- Червен бряг. По случая са образувани бързи полицейски производства по чл. 345, ал.1 от НК и по чл.345, ал.2 от НК. Уведомен е районен прокурор при РП – Червен бряг.  Работа продължава разследващ полицай.

На 19 септември 2018 година в село Тотлебен  при извършена проверка 19-годишен местен жител предава с протокол за доброволно предаване полиетиленово топче с размери 1,5 х 2,5 см., съдържащо суха зелена тревиста маса, един гриндер и електронна везна. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза за намерената тревиста маса. По случая е уведомен дежурен прокурор при РП- Плевен. За престъпление по чл.354 а, ал.3, т.1 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 19 септември 2018 година около 21:45 часа в град Плевен в жк.“Сторгозия“ е проверен с техническо средство „алкотест дрегер 7510“ водачът на лек автомобил „Мазда 323″ 28-годишен от Плевен. Уредът е отчел положителен резултат – 1,40 промила. На нарушителя е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство. Уведомен е дежурен прокурор в РП- Плевен. За престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК работа продължава разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 20 септември 2018 година служители от РДПБЗН участваха в ликвидирането на 16 произшествия. Гасиха пожари в сухи треви в землищата на селата Биволаре, Ореховица, Опанец, Горна Митрополия, Гиген, Аспарухово, Черковица, Ракита и градовете Гулянци, Белене, в град Плевен в ж.к.“Дружба“ и на улица „Осъм. Погасяваха пожари в отпадъци в град Койнаре, село Одърне, град Плевен в ж.к.“Дружба“, град Пордим.

СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 21 септември 2018 | 09:21