ДРУГИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, СВЪРЗАНИ С НАРКОТИЦИ
На 25 септември 2018 година около 15:00 часа в затвора в Белене при проверка на телевизор, в част, в която влиза захранващ кабел е намерено укрито полиетиленово прозрачно пликче, съдържащо бяло твърдо вещество. Телевизорът е внесен на свиждане на 23 септември 2018 година и е предназначен за 26-годишен лишен от свобода. Мъжът заявява, че веществото е амфетамин и е за негова лична употреба. Незабавно е уведомен за случая дежурен прокурор при РП Левски. Извършен е оглед на местопроизшествието от полицейски служители. Иззето е полиетиленовото пликче със съдържащото се в него вещество.  Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1, във връзка с чл.18, ал.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 25 септември 2018 година около 22:10 часа в град Никопол на улица „Ген. Криденер“ при полицейска проверка е установено, че 40-годишен от село Кормянско, община Севлиево управлява лек автомобил „Опел Корса“ с регистрационни табели,  издадени на друго МПС – лек автомобил „Ваз – 2101″. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Никопол. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 25 септември 2018 година служители от РДПБЗН участваха в ликвидирането на 3 произшествия. Екипи с пожарна техника гасиха пожар в сухи треви в землището на село Горни Дъбник. Оказаха техническа помощ –  отстраняване на опасно надвиснали керемиди от покрива на   НУ“Христо Ботев“ в Плевен.

На 25 септември 2018 година в 14:17 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в селскостопанска постройка в село Рупци местност „Край река Панега“. В пламъците са унищожени покривна конструкция 400 кв.м.; 25 pvc-дограма – прозорци и врати, фураж 3000 бали  сено и 4000 бали люцерна. Пожарът е погасен от шестима служители на РС ПБЗН – Червен бряг с два пожарни автомобила. При огледа е установено, че вероятната причина за пожара е късо съединение. Пострадали хора няма.

СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 

 26 септември 2018 | 10:31