ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ
На 26 април 2018 година около 03:05 часа в град Плевен на улица „Иван Вазов“ автопатрул на сектор „Пътна полиция“ спира лек автомобил „Рено Лагуна“. Извършена е проверка на водача – 22-годишен от Долни Дъбник, с техническо средство „дръг тест 5000“. Уредът е отчел положителна проба за наличието на наркотично вещество „амфетамин“. Притежателят на наркотика е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор в РП- Плевен. Образуваното досъдебно прозводство е за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ
На 26 април 2018 година служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Плевен и служители на РУ – Левски са извършили претърсване в дома на 43-годишен в град Левски. Намерени и иззети са две пластмасови кутийки с приблизителни размери 3 х 6 см. съдържащи суха зелена тревиста маса, която по данни на обитателя на имота е марихуана; черно полиетиленово пликче с приблизителни размери 5 х 5 см., съдържащо суха зелена тревиста маса, също – марихуана;  електронна везна и три черни полиетиленови плика с приблизителни размери 40 х 40 см. съдържащи суха жълто-кафява раздробена маса с характерен мирис на тютюн. За престъпление по чл.354 а и чл.234 от НК. Е образувано досъдебно прозводство. Уведомен е дежурен прокурор от РП-Левски. Продължава работа разследващ полицай.

ПАЛЕЖИ
Полицейско разследване на служители на РУ Червен бряг установи, че 60-годишен от град Койнаре е предизвикал пожар в имота си. На 25 април 2018 година около 12.30 часа през ЕЕНСПП-112 е постъпил сигнал за възникнал пожар в частен дом на адрес в град Койнаре, община Червен бряг. Пламъците са погасени от екип на РС „ПБЗН“- Ч.бряг. Изгорели са около 10 кв.м. част от покривната контрукция на къщата. Извършен е оглед на местопроизшествието и от проведените оперативно-издирвателин мероприятие е установено, че собствеинкът сам е запалил  имота си. Локализирано е конкретно място в носеща греда на покривната контрукция, където са открити видими следи от локален огън.  Мъжът е разпитан и е направил пълни самопризнания, като разяснява, че е предизвикал пожара посредством запалена свещ, която поставил върху носещата греда, след което, около 09.00 часа на 25.04.2018 година е напуснал дома си. Мотив за палежа са влошени личностни взаимотношения в семейството. 60-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По разкриване на престъплението работиха служители на УП „Койнаре“ и служители на група „Криминална полиция“ при РУ-Червен бряг, под ръководството на районен прокурор.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 26 април 2018 година служители на РСПБЗН – Плевен погасиха три пожара в контейнери за сметосъбиране в Плевен. Инцидентите са регистрирани на улиците „Александър Стамболийски“, „Шипка“ и в квартал „Дружба“. Причина за произшествията са небрежност при боравене с открит огън.

На 26 април 2018 година в 12:15 часа при   РДПБЗН – Плевен – РС ПБЗН – Левски е съобщено за пожар в автомобил „Фолксваген Голф“ в град Левски.   Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение.  Унищожени са двигателен отсек; арматурно табло; документи на автомобила. Пламъците са погасени от служители на РС ПБЗН – Левски.

На 26 април 2018 година в 13:06 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен – РС ПБЗН – Гулянци е получен сигнал за пожар в навес в село Шияково. Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън.  Унищожени са навес и  фуражомелка. Пожарът е потушен от служители на  РС ПБЗН – Гулянци. Пострадали няма.

СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 27 април 2018 | 09:11