ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА
На 26 септември 2018 година около 21:00 часа в село Буковлък служители на СПИП, СПС и БНТЛ при ОД на МВР – Плевен са претърсили къща, обитавана от 27-годишен и 20-годишен. В хода на процесуално следствените действия са намерени и иззети специализирана машина за рязане на тютюн, както и пръсната по пода и в машината нарязана жълто кафява листна маса, наподобяваща тютюн. Общото иззето количество на нарязаната листна маса е около 20 кг. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 26 септември 2018 година в хода на специализира операция в Никопол около 16,30 часа при извършена проверка в частен дом, обитаван от 48-годишен са установени 26  кутии цигари марка „Capital“ без акцизен бандерол. Цигарите са  иззети с протокол се намират на съхранение в РУ-Никопол. Образувана е преписка за престъпление по чл.234 от НК. Уведомен е районен прокурор при РП-Никопол. Продължава работата полицейски инспектор.

ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ
На 25 септември 2018 година около 14.10 часа в град Плевен на улица „Гривишко шосе“ автопатрул на Първо РУ – Плевен спира лек автомобил „Рено Меган Сценик“. В хода на извършената проверка от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен с техническо средство дрегер алкотест 7510 се установява, че водачът – 49-годишен плевенчанин, управлява с 2.89 промила алкохолна концентрация. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. За извършено престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК е образувано е досъдебно производство.  Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Продължава работа разследващ полицай.

ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ
На 26 септември 2018 година около 00,05 часа в град Кнежа, в частен дом, обитаван от 20-годишен, са установени високорискови наркотични вещества от рода на конопа. Извършен е оглед на местопроизшествието. При извършена проверка от полицейските служители при РУ Кнежа е иззета хартиена чанта със суха зелена тревиста маса. При направен наркополеви тест се установява, че сухата зелена тревиста маса реагира на канабис. В хода на проверката 21-годишен, адресно регистриран в село Долни Цибър, общ. Вълчедръм, доброволно предава полиетиленово пликче със суха зелена тревиста маса, за която твърди, че е канабис. Уведомен е районен прокурор на РП – Кнежа. По случая са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. 20-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работата продължава разследващ полицай.

На 26 септември 2018 година е извършено претърсване и изземване в апартамент в гр.Левски, обитаван от 44-годишен. В шкаф в кухненско помещение в сгъната салфетка се намери суха зелена тревиста маса с общо тегло около 5 гр. При направения полеви наркотест веществото реагира на марихуана. Мястото е посетено от полицейски служители. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Левски за престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК. По случая образувано досъдебно производство. 44-годишният е задържан за срок до 24 часа и продължава работата  разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 26 септември 2018 година в 11.06 часа в град Долни Дъбник на улица „Христо Янчев“ при проверка с техническо средство е установено, че 28-годишен от село Опанец е зад волана на „БМВ“ с концентрация на алкохол 1,79 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. 28-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. В РУ-Долни Дъбник е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор при РП Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 26 септември 2018 година служители от РДПБЗН участваха в ликвидирането на 9 произшествия. Екипи с пожарна техника гасиха пожари в сухи треви в землищата на село Горни Дъбник, село Реселец, село Телиш, градовете Кнежа и Долна Митрополия, както на главен път Е-79 край село Горни Дъбник. Погасиха пожар в отпадъци в Плевен на булевард „Русе“. Оказаха техническа помощ –  извадиха куче, паднало във фонтан в град Плевен на площад „Възраждане“.

СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 27 септември 2018 | 09:37