ПРОИЗВОДСТВО НА НАРКОТИЦИ
На 27 септември 2018 година около 17.00 часа служители при сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Плевен и служители при Второ РУ-Плевен са извършили претърсване във вилен имот в град Плевен в местността „Текийски орман“. Намерени са пластмасови и стъклени шишета, епруветки и туби, съдържащи различни количества  течности, които представляват материали за производство на наркотични вещества /метаамфегамин/. Имотът е обитаван от 47-годишен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при ОП-Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
В РУ – Кнежа е образувано бързо производство за престъпление по чл. 345, ал.2 от НК. На 27 септември 2018 година около 11.30 часа в град Кнежа на улица „Димитър Бутански“ при полицейска проверка е установено, че 47-годишен от село Калипетрово, област Силистра управлява „Ситроен Ксара“ като лекия автомобил не е регистриран по съответния законов ред. Уведомен  е дежурен прокурор от РП-Кнежа. Продължава работа разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 27 септември 2018 година служители от РДПБЗН участваха в ликвидирането на 13 произшествия. Екипи с пожарна техника гасиха пожари в сухи треви в землищата на село Бресте, село Реселец, село Муселиево, село Черковица, градовете Никопол, Белене, Плевен, Долни Дъбник.  Погасиха пожар в отпадъци в Плевен на улица „Осъм“. Оказаха технически помощи – измиване на пътното платно след ПТП в град Плевен в жк „Сторгозия“ и съдействие при самокатастрофирал товарен автомобил на главен път град Кнежа – град Искър.

На 28 септември 2018 година в 00:26 часа в Оперативен център при РДПБЗН-Плевен е съобщено за пожар в къща в село  Долни Луковит. При пожара са унищожени техника, паянтова постройка и са опушени 80 кв.м стени. Предполагаемата причина за произшествието е в процес на установяване. Пожарът е погасен от трима служители на РСПБЗН-Кнежа.

На 28 септември 2018 година в 01:21 часа е съобщено за пожар в стопанска постройка в двор в село Новачене. Предполагаемата причина за произшествието е в процес на установяване.    Унищожени са покривна конструкция 1500 кв.м. и 150 тона фураж. Пожарът е погасен от петима служители на РСПБЗН-Никопол.

СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 28 септември 2018 | 09:43