ДРУГИ ГРАБЕЖИ
На 3 октомври 2018 година в 10.30 часа в РУ-Долин Дъбник е получен сигнал от 28-годишна местна жителка за извършен грабеж на дамската й чанта на главен път Плевен – София. Непознат след заплахи издърпал чантата ѝ, в която имало 40 лева, хапчета за епилепсия, лична карта, принадлежности и храна. Уведомен е прокурор от РП-Плевен за престъпление по чл.198, ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство.
БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 3 октомври 2018 година около 13:50 часа в село Трънчовица на улица „Шипка“ при проверка е установено, че 25-годишен от селото управлява „Опел Астра“, като лекият автомобил не е регистриран по надлежния ред – с прекратена регистрация на 20 април 2018 година и с немски регистрационни табели от неустановено към момента МПС. Уведомен е прокурор от РП – Левски. Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 345, ал.2 във връзка с ал.1 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 3 октомври 2018 година около 17:20 часа в с. Гиген на улица „Георги Димитров“ служители на ру-гулянци подават сигнал със стоп палка на мотоциклетист, който не спира на подадения сигнал. От проведените издирвателни мероприятиая е установен водачът на мотоциклет „Сузуки“ – 24-годишен от село Брест. От извършената проверка е установено, че мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред /без регистрационни табели/. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Никопол. Образувано е бързо производство  за престъпление по чл.345, ал.2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 3 октомври 2018 година служители от РДПБЗН участваха в ликвидирането на 6 произшествия. Екипи с пожарна техника гаси пожари в сухи треви в землищата на село Сухаче, село Биволаре, село Брехаре, село Ореховица, на пътя град Кнежа – град Искър. Огнеборци потушиха пожар в контейнери на плевенската улица „Освобождение“.
СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 04 октомври 2018 | 09:29