СРЕДНА И ТЕЖКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА
На 4 октомври 2018 година в 17:00 часа от тел. 112 в Първо РУ – Плевен е получен сигнал за възникнал скандал между водачи на леки автомобили в град Плевен на кръстовището на улица „Чаталджа“ с булевард „Христо Ботев“.  На място са изпратени екипи на сектор „Пътна полиция“ и на Първо РУ – Плевен. Изяснено е, че водачът на „Опел Омега“ 31-годишен от град Варна е влязъл в конфликт с водач на „Мицубиши Паджеро“ – 64-годишен от град Плевен. Варненецът е нанесъл удар с юмрук в областта на лицето на опонента си, поваляйки го на земята. После се качва в автомобила си и напуска местопроизшествието. Пристигналият екип на ЦСМП – Плевен установява, че пострадалият има фрактура на десен глезен. Настанен е в клиника по „Ортопедия и травматология“ към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ за оперативно лечение и наблюдение. От проведените бързи мероприятия нарушителят е установен на адрес в град Плевен. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП Плевен за престъпление по чл.129, ал.1 от НК. Извършен е разпит на свидетел очевидец. По случая е образувано досъдебно производство, по което продължава работа разследващ полицай.

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА
На 4 октомври 2018 година за времето от 09.00 часа до 13.00 часа в град Искър е проведена специализирана операция от служители на РУ-Долни Дъбник по линия „търговска дейност и разпространение на акцизни стоки без бандерол“. При проверка в частен дом, обитаван от 56-годишна, са намерени 3.790 кг жълтокафява суха тревиста маса с мирис и наподобяваща тютюн. Акцизните стоки бяха предадени доброволно с „протокол за доброволно предаване“. Съставен е протокол по чл.83 от ЗМВР. Уведомен е прокурор в РП-Кнежа. Образувана е преписка на основание чл.234 ал.1 от НК.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 4 октомври 2018 година в РУ-Долни Дъбник е започнато бързо прозиводство за престъпление по чл.345, ал.2, от НК. На същата дата около 13,15 часа в село Крушовица на улица „Георги Димитров“ при проверка е установено, че 59-годишен местен жител управлява мотопед „Хонда“ без регистрационна табела като МПС не е регистрирано по надлежния ред. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП-Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 4 октомври 2018 година в град Кнежа в частен дом, собственост и обитаван от 31-годишен служители на РУ – Кнежа съвместно с горски специалист при РДГ – Ловеч са извършили проверка. В дворното място са установени на съхранение незаконно добити дърва за огрев – осем кубически метра пространствени дърва за огрев от Акация. Дървата нямат поставена контролна горска марка и не са снабдени с превозен билет, доказващ законния им произход. Уведомен е прокурор при РП- Кнежа. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 235, ал. 2 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 4 октомври 2018 година служители от РДПБЗН участваха в ликвидирането на 10 произшествия. Екипи с пожарна техника гаси пожари в сухи треви в Белене в землището местността „Хисарлъка, село Рупци, село Сухаче, село Комарево, село Ленково, село Милковица и в Долна Митрополия. Огнеборци потушиха два пожара в отпадъци в град Червен бряг.

На 4 октомври 2018 година в 11:03 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в комбайн „Claas Lexsion“ в село Девенци в землището на община Червен бряг. Пожарът е погасен от трима служители на РС ПБЗН – Червен бряг. При огледа е установено, че причина за инцидента е късо съединение.   Нанесени са значителни материални щети по зърнокомбайна. Бързата намеса на огнеборците е спасила 160 дка посеви царевица.

СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 05 октомври 2018 | 10:08